Israelienii de la Elbit Systems vor livra Armatei Române turele, mitraliere şi sisteme de mortiere

Israelienii de la Elbit Systems vor livra Armatei Române turele, staţii de luptă şi sisteme de mortiere în valoare de 120 de milioane de dolari, anunţă, vineri, compania, citată de Ziarul Financiar.

1542 afișări
Imaginea articolului Israelienii de la Elbit Systems vor livra Armatei Române turele, mitraliere şi sisteme de mortiere

„Elbit Systems Ltd. (NASDAQ: ESLT şi TASE: ESLT) a anunţat astăzi că filialei sale din România, Elmet International SRL, i s-a atribuit un contract subsecvent în valoare de 120 milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems (GDELS) pentru furnizarea de turele telecomandate, mitraliere telecomandate (RCWS) şi sisteme de mortiere pentru transportorul blindat <Piranha 5> al Forţelor Armate Române. Lucrările vor fi efectuate în România pe o perioadă de trei ani”, transmit reprezentanţii Elbit.

În cadrul contractului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, RCWS şi sistemele de mortiere SPEAR, toate complet integrate la bordul APC „Piranha V” al GDELS. UT30 MK2 de la Elbit Systems este o turelă uşoară fără operator de 30mm care integrează sisteme de luptă, sisteme de control al focului, senzori şi sisteme de afişare pentru o eficacitate sporită în luptă şi capacităţi de identificare a ţintelor.

„Atribuirea acestui contract de continuare reprezintă încă un vot de încredere în portofoliul de soluţii ale Elbit Systems pentru platformele blindate. Consider că extinderea capacităţii noastre de integrare şi de producţie în Europa ne consolidează capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de capabilităţi avansate şi dovedite pentru platformele blindate”, spune Bezhalel Machlis, preşedinte şi director executiv al Elbit Systems.

Elbit Systems, în calitate de acţionar unic a pus bazele a patru unităţi de producţie româneşti:

-Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forţele aeriene, terestre şi navale, dezvoltă programe software şi integrare hardware.

-A/E Electronics (Bacău) - Produce şi testează subansamble electronice, cu destinaţie militară şi civilă

-Elmet (Bacău) - Produce sisteme şi subsisteme electromecanice , printre care şi turele cu echipaj şi telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

-Elmet Măgurele Unitate de producţie pentru sisteme terestre care va funcţiona ca centru de producţie şi integrare pentru turelele şi staţiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar şi ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte ţări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici