Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a făcut şi cea mai mare donaţie individuală în 2020

  • Jeff Bezos are o avere estimară la peste 185 miliarde de dolari
  • Bezos a donat în 2020 suma de 10 miliarde de dolari unor cauze umanitare
  • Mark Zuckerberg se situează pe poziţia a patra în topul donatorilor americani în 2020
4069 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a făcut şi cea mai mare donaţie individuală în 2020

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a făcut şi cea mai mare donaţie individuală în 2020

Cea mai bogată persoană din lume, Jeff Bezos este şi cel mai mare donator în scopuri caritabile în 2020, rezultă din The Chronicle of Philanthropy, un top anual al celor mai importante 50 de donaţii din Statele Unite.

Fondatorul şi CEO-ul Amazonului, Jeff Bezos, a cărui revistă Forbes, în timp real, estimează la aproximativ 188 miliarde de dolari a oferit 10 miliarde de dolari către Bezos Earth Fund, unui fond destinat să ajute la combaterea schimbărilor climatice.

Lăsând deoparte donaţia uriaşă a lui Bezos, suma totală a celorlalţi 9 ocupanţi ai top 10, a fost de 2,6 miliarde de dolari, şi este cea mai mică oferită din 2011 încoace. Asta în condiţiile în care mulţi dintre miliardarii americani şi-au mărit averile în pandemie.

Poziţia a doua în topul donatorilor este ocupată de Phil Knight, care împreună cu soţia sa, Penny, a făcut a doua şi a treia cea mai mare donaţie anul trecut: 900 de milioane de dolari Fundaţiei Knight şi 300 de milioane de dolari către Universitatea din Oregon.

Fred Kummer, fondatorul companiei de construcţii HBE Corporation, şi soţia sa, June, au oferit 300 de milioane de dolari pentru înfiinţarea unei fundaţii care să sprijine programe ale Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din Missouri.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, şi soţia sa, Priscilla Chan, ocupă poziţia a patra în clasamentul donatorilor. Cei doi au oferit 250 de milioane de dolari unui centru care a realizat studii privind problemele de securitate a votului la alegerile din 2020.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici