Jeff Bezos şi alţi miliardari lansează avertismente de recesiune

Chiar şi cei mai bogaţi sunt îngrijoraţi în privinţa economiei: Elon Musk şi Jeff Bezos, doi dintre cei mai bogaţi oameni de pe întreaga planetă (şi care, în general, nu sunt de acord cu prea multe lucruri), semnalează o recesiune iminentă, scrie CNN.

6456 afișări
Imaginea articolului Jeff Bezos şi alţi miliardari lansează avertismente de recesiune

Jeff Bezos şi alţi miliardari lansează avertismente de recesiune

La începutul acestei săptămâni, Bezos a comentat că este timpul să "închidem trapele", într-un tweet care includea un videoclip în care directorul general al Goldman Sachs spunea că există şanse mari pentru o recesiune la orizont.

Musk, la rândul său, a fost ceva mai optimist în timp ce încerca (fără succes, în cele din urmă) să atenueze îngrijorările Wall Street cu privire la perspectivele de creştere ale Tesla. Într-o convorbire telefonică cu analiştii miercuri seară, Musk a adoptat un ton încrezător, spunând că firma are o cerere "excelentă" pentru următorul trimestru şi că fabricile funcţionează la turaţie maximă.

Dar a recunoscut că cererea este "puţin mai greu" de obţinut şi a precizat că Europa şi China se confruntă cu un "fel de recesiune". Musk a avertizat, de asemenea, că Tesla nu îşi va atinge obiectivul de creştere a vânzărilor.

Acţiunile au scăzut, chiar dacă Tesla a raportat un profit aproape record în al treilea trimestru. Analiştii şi investitorii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de capacitatea Tesla de a-şi susţine creşterea în faţa problemelor logistice şi a creşterii inflaţiei.

Comentariile lui Musk şi Bezos se adaugă unui cor de personalităţi puternice care se tem că economia va lua o întorsătură nefastă. La începutul acestei luni, Jamie Dimon, şeful miliardar al JPMorgan Chase, a speriat întreaga piaţă bursieră afirmând că o recesiune ar putea lovi SUA în şase până la nouă luni.

Chiar şi actriţa Gwyneth Paltrow, care nu este miliardară, dar este bogată, nu doarme din această cauză. "Economia este naşpa", a declarat ea pentru Hollywood Reporter săptămâna aceasta. "Sunt doar îngrijorată de anul viitor şi de cât de gravă va fi recesiunea".

Şi alte celebrităţi au opinii. Luna trecută, rapperiţa Cardi B a vorbit despre inflaţie şi ratele dobânzilor. "Cum supravieţuiesc oamenii? Vreau să ştiu".

Este o îngrijorare rezonabilă: cercetătorii au estimat recent probabilitatea unei recesiuni globale la puţin peste 98%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
recesiune,
opinii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici