Licitaţii pentru licenţele de televiziune digitală nealocate, printre acţiunile ANCOM în 2015

Organizarea licitaţiilor pentru licenţele de TV digitală rămase nealocate şi pentru spectrul radio în frecvenţele de 3,4-3,8 GHz destinat transmisiilor de date sunt două dintre obiectivele planului de acţiuni în 2015 al autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM).

104 afișări
Imaginea articolului Licitaţii pentru licenţele de televiziune digitală nealocate, printre acţiunile ANCOM în 2015

Licitaţii pentru licenţele de televiziune digitală nealocate, printre acţiunile ANCOM în 2015 (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a discutat în cadrul Consiliului Consultativ cu industria de comunicaţii şi servicii poştale din România Planul de acţiuni al ANCOM pentru anul 2015, dar şi decizia privind cererea de compensare a costului net aferent furnizării serviciilor poştale din sfera serviciului universal în anul 2013 transmisă de CNPR", se arată într-un comunicat al instituţiei.

În 2015, ANCOM va continua demersurile de implementare a legii infrastructurii cu proiectul multianual de realizare a inventarului naţional al reţelelor publice de comunicaţii şi a elementelor de infrastructură asociate acestora.

De asemenea, autoritatea va continua procesul revizuirii pieţelor relevante în ceea ce priveşte serviciile de linii închiriate-segmente terminale, va identifica eventualii furnizori cu putere semnificativă şi va stabili măsurile de reglementare ce se impun pentru monitorizarea şi stimularea concurenţei în domeniul furnizării serviciilor de acces la internet în bandă largă.

Pe direcţia administrării eficiente a spectrului radio, ANCOM va aloca resurse suplimentare de spectru pentru comunicaţii de bandă largă prin organizarea licitaţiei de alocare a spectrului radio în banda de frecvenţe 3,4-3,8 GHz.

Totodată, autoritatea va susţine procesul de trecere la televiziunea digitală terestră organizând în trimestrul al doilea al anului viitor licitaţia pentru multiplexele naţionale rămase nealocate şi pentru multiplexele regionale şi locale.

"În urma consultării publice, planul de acţiuni pentru anul 2015 a fost completat, autoritatea urmând a organiza o consultare publică în anul 2015 pentru pregătirea unei licitaţii în vederea alocării spectrului radio pentru T-DAB (radiodifuziune digitală terestră) în banda VHF", se mai spune în comunicat.

Anul viitor, autoritatea va desfăşura o campanie de control pentru a verifica respectarea de către furnizorii de servicii de comunicaţii destinate publicului a obligaţiilor minime pe care aceştia trebuie să le insereze în contractele încheiate cu utilizatorii finali şi o campanie de verificare a respectării obligaţiilor de informare a utilizatorilor finali de către furnizorii serviciilor de comunicaţii.

Pentru a oferi furnizorilor de servicii de comunicaţii destinate publicului un set de clarificări cu privire la modul de interpretare şi de aplicare în practică a obligaţiilor ce trebuie respectate de aceştia în cazul contractelor la distanţă încheiate cu consumatorii, ANCOM va elabora un ghid pentru încheierea contractelor la distanţă/în afara spaţiilor comerciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici