Lira sterlină a urcat la maximul ultimilor 7 ani faţă de euro

Lira sterlină a urcat vineri la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani faţă de euro, după ce guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, a sugerat cu o zi în urmă că instituţia ar putea începe majorarea dobânzilor mai devreme decât era anticipat, relatează MarketWatch.

1868 afișări
Imaginea articolului Lira sterlină a urcat la maximul ultimilor 7 ani faţă de euro

Lira sterlină a urcat la maximul ultimilor 7 ani faţă de euro (Foto: AFP)

Carney a declarat joi seara că este posibil ca banca centrală să înceapă creşterea dobânzilor spre sfârşitul anului, spre suprinderea pieţelor, care anticipau că măsura nu va avea loc înainte de luna februarie, cel mai devreme.

Lira a atins în cursul tranzacţiilor de vineri 1,4401 euro pe unitate, cel mai ridicat nivel după noiembrie 2007, fiind ulterior tranzacţionată la 1,4358 euro pe unitate, în urcare cu 0,1% faţă de joi, potrivit datelor FactSet.

Faţă de moneda americană, lira a atins 1,5638 dolari pe unitate, comparativ cu nivelul de joi, de 1,5610 dolari pe unitate.

Preşedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Janet Yellen, a declarat la rândul său, în această săptămână, în timpul audierilor bianuale din Congres, că instituţia intenţionează să înceapă în aceast an creşterea dobânzilor, pe fondul evoluţiei bune a economiei.

Euro este în creştere la 1,0887 dolari pe unitate, de la nivelul 1,0876 dolari pe unitate înregistrat joi, investitorii aşteptând votul din Parlamentul german referitor la programul de salvare a Greciei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici