Londra: acţiuni scăzute din cauza sectorului imobiliar

Acţiunile britanice au scăzut vineri, după ce firma de produse chimice Croda a tras sectorul la cea mai proastă zi din ultimii trei ani, în timp ce acţiunile legate de sectorul imobiliar şi-au continuat panta descendentă, scrie Reuters.

362 afișări
Imaginea articolului Londra: acţiuni scăzute din cauza sectorului imobiliar

Londra: acţiuni scăzute din cauza sectorului imobiliar

Indicele de referinţă FTSE 100 a pierdut 0,5%, în timp ce indicele FTSE 250 al titlurilor cu capitalizare medie a picat cu 0,1%. Ambii indici au înregistrat scăderi săptămânale de 0,6% şi, respectiv, 0,3%.

Indicele FTSE 100 a scăzut pentru a treia săptămână consecutivă, deoarece neliniştea legată de faptul că ratele dobânzilor la nivel mondial vor rămâne mai mult timp la un nivel mai ridicat a diminuat apetitul pentru risc, după creşterile surprinzătoare ale celor două bănci centrale importante de la începutul acestei săptămâni.

Sectorul produselor chimice a pierdut 7,7%, tras în jos de o scădere de 12,5% a componentei Croda International după avertismentul de profit al grupului de produse chimice de specialitate.

„Atunci când o companie are un istoric de livrare a bunurilor, atunci piaţa acordă un rating premium”, a declarat Russ Mould, director de investiţii la AJ Bell.

„Ceea ce înseamnă că atunci când ceva nu merge bine, reacţia preţului acţiunilor poate fi deosebit de negativă”.

Sectorul imobiliar şi cel al construcţiilor de locuinţe au scăzut cu 0,4% şi, respectiv, 1%, deoarece ratele la creditele ipotecare din Marea Britanie au crescut din nou, economiştii avertizând că majorarea costurilor de împrumut va pune din nou sub presiune piaţa imobiliară.

Agenţia de rating de credit Moody's a declarat că preţurile locuinţelor din Marea Britanie vor scădea probabil cu 10% în următorii doi ani, iar o încetinire mai severă a pieţei imobiliare ar putea declanşa o recesiune de lungă durată.

Întărirea lirei sterline a contribuit la pierderile înregistrate de indicele FTSE 100, puternic exportator.

În rândul mişcărilor individuale, Network International a avansat cu 5,6% după ce Brookfield Asset Management a declarat că a ajuns la un acord cu furnizorul de plăţi pentru o ofertă în numerar de 2,2 miliarde de lire sterline (2,76 miliarde de dolari).

Amigo Holdings a urcat cu 123,1% după ce i-a acordat acţionarului Michael Fleming un acord pentru a căuta opţiuni de finanţare pentru compania cu probleme.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pierdere,
croda,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici