Loteria Română a selectat grupul austriac Novomatic pentru livrarea echipamentelor de videoloterie

Loteria Română a selectat grupul austriac de firme Novomatic pentru livrarea a 10.000 de terminale de videoloterie, contractul, semnat pe o perioadă de 15 ani, garantând companiei de stat un venit de minumum 75 milioane de euro.

956 afișări
Imaginea articolului Loteria Română a selectat grupul austriac Novomatic pentru livrarea echipamentelor de videoloterie

Loteria Română a selectat grupul austriac Novomatic pentru livrarea echipamentelor de videoloterie (Montaj foto)

"În urma unor negocieri, finalizate cu succes şi a unei proceduri de selecţie la care au participat cinci dintre cele mai importante companii la nivel internaţional în domeniul terminalelor de videoloterie, Loteria Română a selectat compania Novomatic pentru furnizarea unui număr de 10.000 de terminale de videoloterie de ultimă generaţie, inclusiv sistemul de videoloterie aferent care cuprinde un sistem de Jackpot, servicii de mentenanţă, piese de schimb, logistică etc. în locaţiile aparţinand Loteriei Române de pe teritoriul ţării, în baza unui parteneriat încheiat pentru o perioadă de 15 ani", se arată într-un comunicat al Loteriei Române.

Conform cerinţelor, contractul semnat prevede ca veniturile nete să fie împărţite în cotă de 50% - 50%.

Contractul stipulează ca sistemul de videoloterie va fi implementat în limitele unui grafic de timp bine delimitat, perioada nefiind însă menţionată în comunicat.

"Acest sistem va fi asigurat în baza unei garanţii bancare în valoare de 20 milioane de euro. În plus, s-au stabilit prevederi referitoare la condiţiile corecte de reziliere pentru ambele părţi. Tot în baza acestui contract, Loteriei Române i se garanteaza un venit proporţional, de minimum 75 milioane de euro", se arată în comunicat.

Pentru gestionarea proiectului, Novomatic a înfiinţat o filială în România, iar primele terminale de videoloterie, împreună cu sistemul aferent, vor fi puse în funcţiune începând cu 1 decembrie 2013.

"Loteria Română nu va mai fi nevoită să facă investiţii suplimentare pentru acest parteneriat. Cooperăm cu un partener internaţional cu o experienţă vastă în domeniu", a declarat, în comunicat, Adrian Manolache, director general al Loteriei Române.

Grupul Novomatic este unul dintre cei mai mari producători şi operatori internaţionali de echipamente de jocuri de noroc, având peste 20.000 angajaţi la nivel mondial. Grupul deţine filiale în 43 de ţări şi exportă echipamente de joc în 80 de ţări. Grupul exploatează peste 215.000 de echipamente de joc în cele aproximativ 1.400 de cazinouri şi săli de jocuri de noroc, cât şi prin contracte de închiriere. În 2012, grupul a raportat venituri de 3,2 miliarde de euro.

De asemenea, din grup fac parte atât compania Admiral Sportwetten GmbH - activă pe piaţa de pariuri sportive din Austria, cât şi compania Greentube Internet Entertainment Solutions din Austria - specializată în jocuri de noroc online.

Livrarea echipamentelor de videoloterie a fost asigurată anterior firmele Intralot şi Intracom din Grecia, în baza unui contract de 100 millioane de dolari ajuns la final în acest an. Contractul dintre Loterie şi cele două firme greceşti a făcut obiectul unei investigaţii a Consiliului Concurenţei. Investigaţia a fost finalizată, însă rezultatul nu a fost încă prezentat.

Înfiinţată în anul 1906, Loteria Română, deţinută integral de stat, organizează şi exploatează jocuri loto şi pariuri mutuale. Compania are în prezent management privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici