Mai multe bănci turceşti vor să cumpere operaţiuni din România ale unor bănci elene

Mai multe bănci din Turcia încearcă să cumpere operaţiuni din România şi Bulgaria ale unor instituţii de credit elene, însă acestea sunt hotărâte să-şi menţină poziţiile în cele două state, potrivit publicaţiei greceşti Proto Thema, preluată de agenţia Novinite.

56 afișări
Imaginea articolului Mai multe bănci turceşti vor să cumpere operaţiuni din România ale unor bănci elene

Mai multe bănci turceşti vor să cumpere operaţiuni din România ale unor bănci elene (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Băncile elene sunt hotărâte să păstreze toate operaţiunile din România şi Bulgaria, în pofida încercărilor mai multor instituţii de credit din Turcia, precum Ziraat Bankasi, de a achiziţiona subsidiare din cele două state, se arată într-un articol al Proto Thema intitulat "Războiul turco-grecesc pentru băncile din Balcani".

Publicaţia notează că bancherii eleni sunt fideli strategiei de a păstra activele din Balcani şi de a face din subsidiarele regionale o prioritate de grad ridicat.

Preşedintele consiliului de directori al Piraeus Group, Michalis Salas, a declarat că banca Piraeus va continua să sprijine cu orice preţ cele aproximativ 5.000 de companii elene cu operaţiuni în regiune, potrivit agenţiei de presă bulgare BTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici