Mariana Gheorghe a demisionat de la conducerea OMV Petrom. Cine va prelua şefia celei mai mari companii petroliere din Romania

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a înlocuit-o, marţi, pe Mariana Gheorghe din funcţia de director general (CEO) al companiei, care „a renunţat la mandatul său”, conducerea societăţii fiind preluată de Christina Verchere.

4275 afișări
Imaginea articolului Mariana Gheorghe a demisionat de la conducerea OMV Petrom. Cine va prelua şefia celei mai mari companii petroliere din Romania

Mariana Gheorghe a demisionat de la conducerea OMV Petrom. Cine va prelua şefia celei mai mari companii petroliere din Romania

„În şedinţa de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom SA a numit-o pe Christina Verchere în funcţia de preşedinte al Directoratului şi Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom SA. Înainte de şedinţa Consililului de Supraveghere de astăzi, Mariana Gheorghe a renunţat la mandatul de Preşedinte al directoratului şi CEO al OMV Petrom SA. Renunţarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcţia, cel mai târziu pe 20 mai 2018”, se arată într-un copmunicat transmis Bursei de Valori de către OMV Petrom.

„În conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, până în data de 16 aprilie 2019. Christina Verchere a acceptat numirea şi va prelua poziţia, în funcţie de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018”, se mai arată în comunicat.

Christina Verchere este absolventă a Universităţii din Aberdeen şi a lucrat în ultimii patru ani ca preşedinte regional al British Petroleum. Anterior, a fost preşedinte şi CEO la BP Canada Energy Group.

Acţionariatul OMV Petrom este format din OMV (51,01% din acţiuni), statul român (20,63%), persoane fizice şi juridice (18,35%) şi Fondul Proprietatea (9,99%).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici