Marile companii listate au pierdut 6 miliarde de lei din valoarea de piaţă în doar câteva ore

Companiile din structura indicelui principal BET înregistrează la ora 12:00 o valoare de piaţă de circa 65 miliarde de lei, în scădere cu 6 miliarde de lei faţă de închiderea de marţi seară, ceea ce înseamnă că doar în două ore de tranzacţionare de astăzi, respectiv de la deschiderea bursei de la ora 10:00, acestea au pierdut 8,6% din capitalizare, potrivit calculelor ZF pe baza BVB.

498 afișări
Imaginea articolului Marile companii listate au pierdut 6 miliarde de lei din valoarea de piaţă în doar câteva ore

ZF: Marile companii listate au pierdut 6 miliarde de lei din valoarea de piaţă în doar câteva ore

Declinul este determinat integral de factori interni în contextul în care taxele anunţat marţi seară de ministrul finanţelor lovesc puternic în cele mai reprezentative sectoare de la bursa românească, respectiv bancar şi energie. Totodată o lovitură în plus o încasează şi Pilonul II de pensii private, cel mai important investitori instituţional de la bursă.

Indicele principal BET înregistrează o prăbuşire de 8,6% şi practic a pierdut tot progresul înregistrat de la începutul anului 2018.

CITEŞTE continuarea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici