Măsură pentru combaterea evaziunii fiscale: Românii ar putea să nu achite nota de plată dacă nu primesc bon fiscal

Ministerul Finanţelor va analiza posibilitatea ca românii care merg la restaurant sau folosesc diverse tipuri de servicii să nu achite contravaloarea acestora dacă nu primesc bon fiscal, a declarat joi la un seminar Dan Manolescu, secretar de stat în minister.

1170 afișări
Imaginea articolului Măsură pentru combaterea evaziunii fiscale: Românii ar putea să nu achite nota de plată dacă nu primesc bon fiscal

Măsură pentru combaterea evaziunii fiscale: Românii ar putea să nu achite nota de plată dacă nu primesc bon fiscal (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Măsura, adoptată deja în Grecia, vizează combaterea evaziunii fiscale în domeniul alimentaţiei, în special, şi în cel al serviciilor, în general.

"Era o idee ridicată spre dezbatere în sală. E o măsură adoptată în Grecia, începând cu anul trecut, prin care cetăţenii au dreptul să nu plătească dacă nu primesc un document fiscal. Măsura se pare că în Grecia se bucură de succes şi este în analiză", a spus Manolescu la un seminar pe teme de fiscalitate organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

El a afirmat că Ministerul Finanţelor va analiza dacă o asemenea măsură poate fi funcţională şi poate produce efecte în România.

"Este un subiect care trebuie analizat. Dacă legea protejează cetăţeanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat dacă o astfel de măsură este fezabilă şi în România. O să mai discutăm şi cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei măsuri. O să vedem ce se întâmplă în sezonul estival la ei, unde sunt foarte mulţi turişti", a adăugat Manolescu.

Secretarul de stat a spus că în Grecia refuzul de a plăti în absenţa bonului fiscal nu se referă doar la turism, ci la diverse tipuri de achiziţii şi servicii unde există risc de evaziune.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici