MESAJUL lui Negriţoiu către asigurători: E o piaţă abuzivă, cu jucători slabi. Nu mai încercaţi cu presiuni

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a criticat dur jucătorii din piaţa asigurărilor, la un seminar organizat chiar de UNSAR, arătând că găsit o piaţă abuzivă, cu jucători slabi, unde regulile de autorizare trebuie schimbate, şi a îndemnat companiile să renunţe la presiuni şi să înceapă un dialog real.

509 afișări
Imaginea articolului MESAJUL lui Negriţoiu către asigurători: E o piaţă abuzivă, cu jucători slabi. Nu mai încercaţi cu presiuni

MESAJUL lui Negriţoiu către asigurători: E o piaţă abuzivă, cu jucători slabi. Nu mai încercaţi cu presiuni (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Trebuie mai multă etică şi mai mult respect reciproc. Vin dintr-o piaţă care a trecut prin probleme similare. Nu se poate, e un război (...) Limbajul este aproape inacceptabil, poate de ambele părţi. Este o piaţă de procesomani. Uniunea, şi dumneavoastră, uitaţi-vă în propria casă, uitaţi-vă la standarde, uitaţi-vă la profesionalism, uitaţi-vă la valori. Nu se poate ca unul sancţionat într-o piaţă, cu o anumită reputaţie pe o piaţă europeană, să vină să îmi ceară mie să îi pun la dispoziţie corespondenţă cu autoritatea acelei ţări. Unde este respectul pentru autoritate? Va invit la dialog", a spus preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, la seminarul organizat de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR), cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţare.

El a continuat criticile, menţionând că piaţa asigurărilor are probleme de fond, cu distorsiuni structurale, "o piaţă abuzivă, cu jucători slabi".

"Nu mai încercaţi pe alte căi, nu mai încercaţi pe presiune, pentru că nu vom avea rezultate, trebuie să schimbăm ceva în această relaţie", a spus Negriţoiu în faţa unei săli în care se regăseau preşedinţi şi directori de companii de asigurări.

În opinia lui Negriţoiu, cele peste 23.000 de reclamaţii din 2013 sunt un semnal că piaţa nu funcţionează bine şi a invitat companiile la dialog pentru a putea evita astfel de situaţii.

Şeful ASF a arătat că doreşte să dezvolte un sistem informatic la nivelul autorităţii pentru a putea rezolva în termen foarte scurt, de 24-48 de ore, numeroasele reclamaţii primite la autoritate.

Potrivit lui Negriţoiu, criza de imagine din sistemul de asigurări nu poate fi rezolvată doar prin acţiuni de imagine, pentru că fundamentele sunt structurale, iar fără o reformă reală nu va putea fi reconstruită încrederea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici