Metro ar putea lista la bursă divizia Cash & Carry din Rusia, pentru a finanţa extinderea

Metro, cel mai mare retailer german, prezent şi în România, ar putea lista la bursă divizia Cash & Carry din Rusia, pentru a-şi finanţa extinderea, a anunţat miercuri compania.

122 afișări
Imaginea articolului Metro ar putea lista la bursă divizia Cash & Carry din Rusia, pentru a finanţa extinderea

Metro ar putea lista la bursă divizia Cash & Carry din Rusia, pentru a finanţa extinderea

Metro ia în calcul flotarea unei participaţii minoritare la divizia din Rusia pe bursă prin ofertă publică iniţială, urmând să păstreze pachetul majoritar, conform unui comunicat publicat miercuri de grupul german, potrivit Bloomberg.

Compania a subliniat că nu a luat încă o decizie.

"Intenţionăm să accesăm în continuare potenţialul încă solid de creştere al pieţei ruse, de pe poziţia deja solidă a subsidiarei noastre de acolo. Astfel, analizăm opţiuni suplimentare de finanţare pentru o accelerare a extinderii", se arată în comunicat.

Acţiunile Metro au urcat miercuri cu până la 7,5% pe bursa de la Frankfurt.

Potrivit informaţiilor publicate anterior de agenţia Reuters, grupul de retail analizează o ofertă publică iniţială a diviziei din Rusia cu o valoare de peste 1 miliard de dolari.

Metro are circa 70 de magazine Cash & Carry în Rusia, cu vânzări de 4,1 miliarde euro anul trecut. În luna iunie, compania a anunţat că vrea să investească 750 milioane de dolari în Rusia în următorii 5 ani.

Vânzările grupului la nivel mondial au fost de 66,7 miliarde euro în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici