Microsoft a avut vânzări record la Windows 7, 240 milioane de licenţe într-un an

Microsoft a vândut peste 240 milioane de licenţe Windows 7 la un an de la lansare, un record de vânzări pentru un sistem de operare, care ajută gigantul american să-şi menţină profiturile uriaşe în pofida scăderii pieţei computerelor.

37 afișări
Imaginea articolului Microsoft a avut vânzări record la Windows 7, 240 milioane de licenţe într-un an

Microsoft a vândut 240 milioane de licenţe de Windows 7 într-un an

Preţurile de referinţă pentru Windows 7 încep de la 80 de dolari pentru un upgrade de la versiunea anterioară şi pot ajunge la 320 de dolari pentru ediţia de top "Ultimate".

Windows 7 a fost lansat pe 22 octombrie 2009 şi l-a înlocuit pe puţin popularul Vista.

Sistemele de operare ale Microsoft sunt instalate pe 90% dintre computerele personale din întreaga lume, iar compania anticipează că tot mai mulţi clienţi vor trece la Windows 7.

Microsoft estimează că 89% dintre companii - cei mai importanţi clienţi ai gigantului IT american - au planificat să treacă la Windows 7, a declarat Tami Reller, director financiar executiv la divizia Windows a Microsoft.

Companiile tind să adopte noile soluţii software mai târziu decât consumatoriii, deoarece petrec mai mult timp testând produsele pentru a se asigura că sunt compatibile cu software-ul existent şi că avantajele upgrade-ului justifică cheltuiala.

Microsoft a avut vânzări record în anul fiscal 2009 - 2010, de 62,5 miliarde de dolari, în urcare cu 7%, în principal datorită Windows, care la 25 de ani de la prima versiune continuă să fie principalul motor al afacerilor companiei, generând 25% din vânzări şi mai mult de jumătate din profit.

În România, preţurile retail pentru Windows 7 în oferta unui magazin online pleacă de la 494,99 lei pentru o actualizare de la Vista la versiunea de bază "Home Premium" şi ajung la 1.429,99 lei pentru versiunea de top "Ultimate" achiziţionată fără upgrade.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici