Miliardarul Vladimir Lisin conduce topul celor mai bogaţi oameni din Rusia

Miliardarii ruşi au lăsat criza în urmă în 2010, potrivit revistei Finans, care l-a plasat pe magnatul Vladimir Lisin în fruntea clasamentului celor mai bogaţi oameni din Rusia, pentru al doilea an consecutiv.

186 afișări
Imaginea articolului Miliardarul Vladimir Lisin conduce topul celor mai bogaţi oameni din Rusia

Miliardarul Vladimir Lisin conduce topul celor mai bogaţi oameni din Rusia (Imagine: Wikipedia)

"Criza s-a încheiat", a constatat revista, care realizează anul clasamentul celor mai mari averi din Rusia.

Drept dovadă, numărul miliardarilor a crescut cu 50%, pentru a se stabili la începutul acestui an la nivelul record de 114.

Recordul anterior, de 101 miliardari, a fost stabilit în 2008.

Numărul oamenilor de afaceri a căror avere depăşeşte un miliard de dolari a scăzut puternic în 2009, la numai 49.

Redresarea preţurilor materiilor prime pe piaţa mondială, principala sursă de venituri pentru Rusia, a permis multimilionarilor să îşi refacă averile.

Principalii câştigători sunt cei care s-au implicat în sectorul metalelor, care a înregistrat cel mai rapid avans din piaţă, potrivit Finans.

Şeful grupului siderurgic Novolipeţk, Vladimir Lisin, s-a menţinut pe primul loc în topul miliardarilor, cu o creştere a averii de 1,5 ori anul trecut, la 28,3 miliarde de dolari (21 miliarde euro), de la 18,8 miliarde dolari.

Miuhail Prohorov, şeful fondului de investiţii Onexim, care deţine participaţii la producătorul de aluminiu Rusal şi la producătorul de aur Polyus Zoloto, s-a menţinut pe poziţia a doua, cu o avere estimată la 22,7 miliarde dolari (16,8 miliarde euro).

În schimb, cu o avere de 17,1 miliarde dolari, patronul clubului de fotbal londonez Chelsea, Roman Abramovici, a coborât de pe locul trei pe cinci.

Abramovici, deţinătorul unui imperiu imobiliar impresionant, a fost afectat de redresarea lentă a pieţei din Europa, a explicat Finans.

Omul de afaceri Alişer Usmanov (grupul Metalloinvest) a urcat patru poziţii în clasament, pe locul al treilea, cu o avere de 19,9 miliarde de dolari, urmat de Oleg Deripaska (grupul Rusal).

Metalloinvest urmează să fie listat la bursă în acest an, fiind evaluat, potrivit estimărilor iniţiale, la 20 de miliarde de dolari. Usmanov este proprietarul clubului londonez de fotbal Arsenal. El deţine totodată o participaţie la holdingul de Internet Mail.ru Group, care a fost listat cu succes la Londra în noiembrie şi care valorează circa 5,7 miliarde dolari.

Deripaska a avansat două locuri, fiind deţinătorul unei averi de 19 miliarde de dolari. În 2008, Deripaska a fost considerat cel mai bogat om din Rusia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici