Ministerul Energiei înceară să elimine taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile pe cărbune

Ministerul Energiei va încerca să elimine taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune, a declarat joi la Târgu Jiu Anton Anton, ministrul Energiei.

170 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei înceară să elimine taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile pe cărbune

Ministerul Energiei înceară să elimine taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile pe cărbune

„Taxa de 2% pe cifra de afaceri ne vom strădui să o eliminăm pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune, că sunt destul de împovărate şi aşa”, a spus Anton Anton, prezent la negocierile purtate între conducerea Complexului Energetic Oltenia şi minerii aflaţi în grevă.

Companiile din energie şi gaze naturale trebuie să plătească ANRE o taxă de 2% din cifra de afaceri. Conform unei propuneri legislative ANRE, companiile vor trebui că comunice instituţiei, până la 20 februarie, cifra de afaceri estimată în anul precedent în vederea calculării taxei de 2%.

Documentul prevede că plata se poate face în patru tranşe, trimestrial, dacă valoarea depăşeşte 5.000 de lei. Metodologia defineşte situaţiile în care companiile trebuie sau nu să plătească taxa, precum şi cum se percepe aceasta în unele situaţii speciale, cum ar fi întreruperea licenţei de acordate de ANRE în domenul energiei electrice sau al gazelor naturale, în cazul falimentului sau al preluării licenţei de un alt agent economic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici