Ministru grec: Reformarea sectorului public al Greciei este o sarcină titanică

Reformarea sectorului public din Grecia este "o sarcină titanică" şi de durată, a declarat luni ministrul Reformei Administrative, Antonis Manitakis.

444 afișări
Imaginea articolului Ministru grec: Reformarea sectorului public al Greciei este o sarcină titanică

Ministru grec: Reformarea sectorului public al Greciei este o sarcină titanică (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Într-un discurs ţinut cu câteva zile înainte de revenirea reprezentanţilor troicii creditorilor în Grecia, Manitakis a părut că pledează pentru mai mult timp pentru finalizarea evaluării personalului şi introducerii unui sistem de mobilitate, prin care angajaţii vor putea fi transferaţi din departamentele supraaglomerate în cele în care este deficit de personal.

"Reforma administrativă este o sarcină titanică, nu poate avea loc de pe o zi pe alta sau prin magie. Este nevoie de mult timp întrucât odată cu reforma trebuie să se schimbe şi practici, atitudini bine înrădăcinate", a spus ministrul în timpul unei conferinţe la Atena, citat de publicaţia Kathimerini.

Manitakis a arătat că Grecia intră în a doua etapă a reformei administrative, care constă în reorganizarea departamentelor, crearea unei noi structuri organizatorice şi evaluarea personalului.

Reducerea numărului de funcţionari publici va fi unul dintre subiectele de discuţie, la revenirea delegaţiei Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi FMI în Grecia, în această săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici