Ministrul german al Economiei: Insolvenţa unui stat din zona euro este posibilă în teorie

Ministrul german al Economiei, Rainer Bruederle, apreciază că intrarea în insolvenţă a unui stat din zona euro este posibilă "în principiu", dar a asigurat că Portugalia şi Spania, ţări confruntate cu dificultăţi de finanţare, nu vor avea nevoie de ajutor extern.

25 afișări
Imaginea articolului Ministrul german al Economiei: Insolvenţa unui stat din zona euro este posibilă în teorie

Ministrul german al Economiei: Insolvenţa unui stat din zona euro este posibilă în teorie (Imagine: Mediafax Foto)

Bruederle a asigurat Germania nu va acoperi nota de plată pentru salvarea unui stat dion zona euro fără acordul populaţiei.

"Contribuabilii noştri nu vor accepta orice", referindu-se la senzaţia germanilor că Berlinul a devenit "vistiernicul" partenerilor cu probleme.

Oficialul a subliniat ca mecanismele destinate sprijinirii statelor din zona euro ar trebui să fie concepute în aşa fel încât să câştige timp pentru rezolvarea problemelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici