Moody's a coborât ratingurile a 12 bănci britanice, inclusiv RBS şi Lloyds

Moody's a coborât vineri ratingurile de credit a 12 bănci britanice, inclusiv Royal Bank Scotland (RBS) şi Lloyds, apreciind că probabilitatea ca autorităţile să ofere sprijin sectorului bancar pe termen mediu şi lung a scăzut.

300 afișări
Imaginea articolului Moody's a coborât ratingurile a 12 bănci britanice, inclusiv RBS şi Lloyds

Royal Bank Scotland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia de rating a încheiat astfel evaluarea sprijinului pe care l-ar putea primi sectorul bancar britanic de la guvern, începută la sfârşitul lunii mai.

"Moody's a constatat că afirmaţiile şi acţiunile autorităţilor birtanice au redus semnificativ predictibilitatea unui sprijin pe termen mediu-lung. Moody's consideră că guvernul va continua să acorde un anumit nivel de sprijin băncilor importante sistemic. Totuşi, este mai probabil ca instituţiile financiare mai mici să fie lăsate să intre în faliment dacă vor avea probleme financiare. Retrogradările nu reflectă o deteriorare a situaţiei financiare a sistemului bancar sau a guvernului", se arată într-un comunicat transmis de Moody's.

Moody's a redus astfel ratingul băncilor Lloyds TSB şi Santander UK (de la Aa3 la A1), RBS (de la Aa3 la A2) şi altor nouă instituţii de credit mai mici. Ratingul Clydesdale Bank a fost confirmat la A2.

Ratingurile HSBC şi Barclays nu au fost modificate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici