Murfatlar România a intrat în insolvenţă

Tribunalul Constanţa a aprobat cererea de intrare în insolvenţă a companiei Murfatlar România, unul dintre principalii producători locali de vin. Producătorul de vin precizează că va continua strategia de dezvoltare şi extindere a activităţii comerciale pe piaţa românească conform planurilor deja stabilite, într-un mod solid şi sustenabil.

3361 afișări
Imaginea articolului Murfatlar România a intrat în insolvenţă

Murfatlar România a intrat în insolvenţă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Gradul lent de recuperare a banilor din piaţă, caracteristica generală a mediului de afaceri în această perioadă, are ca principal efect lipsa de lichidităţi, făcând dificilă achitarea datoriilor exigibile", se arată într-un comunicat al companiei.

Compania este deţinută de trei firme - Euroavipo (41,93%), Euro Trade Invest (39,01%) şi Vitivinicola Basarabi (19,04%).

La Euroavipo principalii asociaţi sunt Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu (31,89%) şi Maria Ivănescu (33,52%), prezenţi, ca acţionari, şi la Euro Trade Invest, alături de alte persoane, precum Ion Şerban Dobronăuţeanu (17,25%), Cătălin Bucura (15,33%).

Reţeaua Crama Murfatlar cuprinde aproximativ 125 de crame funcţionale în întreaga ţară, existând în continuare proiecte de deschidere şi noi cereri de francize până la 180 locaţii, potrivit sursei citate.

Murfatlar România a început în 2007 un proiect de reîntinerire a viei, care a vizat în special soiuri rosii, Fetească Neagră, Pinot Noir şi Merlot, iar până în prezent investiţia se ridică la aproximativ 15,6 milioane euro, destinaţi replantării a 975 de hectare.

În 2011, planul de reîntinerire a presupus replantarea a 130 hectare de viţă de vie, iar investiţia s-a ridicat la 2,08 milioane euro.

În cadrul aceluiaşi program se va derula, în acest an, montarea sistemului de susţinere cu spalieri pe o suprafaţă de 300 hectare, cu o investiţie de aproximativ 1,8 milioane euro, din care 20% reprezintă fonduri proprii.

Afacerile companiei au crescut anul trecut cu 32%, de la 140 milioane lei la 185 milioane lei.

Alţi jucători importanţi pe piaţa de profil sunt Cotnari, Jidvei, Vincon Vrancea şi Cramele Recaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici