Niţă: Banii din listarea Nuclearelectrica, folosiţi pentru majorarea capitalului EnergoNuclear

Banii obţinuţi de Nuclearelectrica din majorarea de capital şi listarea la bursă ar trebui folosiţi pentru majorarea capitalului EnergoNuclear, firma mixtă care ar urma să construiască reactoarele nucleare 3 şi 4, a declarat luni ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

250 afișări
Imaginea articolului Niţă: Banii din listarea Nuclearelectrica, folosiţi pentru majorarea capitalului EnergoNuclear

Ministrul pentru Energie: Banii din listarea Nuclearelectrica, folosiţi pentru majorarea capitalului EnergoNuclear (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nuclearelectrica are câteva propuneri pentru investirea acestor bani, dar aici cred că va trebui să mai discutăm. Dacă va ieşi contractul cu reactoarele 3 şi 4, Nuclearelectrica va trebui să majoreze capitalul EnergoNuclear, deci aceşti bani ar trebui să meargă acolo. Sunt patru proiecte, pe care însă nu le iau încă în considerare până nu ştim ce vom face cu reactoarele 3 şi 4. Vom şti întro lună, o lună şi jumătate", a afirmat Niţă într-o conferinţă de presă.

EnergoNuclear este compania mixtă creată pentru derularea investiţiei în construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la centrala de la Cernavodă, aflată în administrarea Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica deţine capitalul majoritar la EnergoNuclear. Ceilalţi acţionari sunt Enel (Italia) şi ArcelorMittal România.

Compania de stat Nuclearelectrica a vândut 10% din acţiuni prin oferta iniţială pe Bursă, pentru 281,8 milioane lei (63 milioane euro), suma minimă vizată prin această operaţiune, titlurile fiind emise printr-o majorare de capital la care FP a participat cu 30,6 milioane lei (6,8 milioane euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici