Noul ministru delegat pentru Energie a lansat o dezbatere publică privind strategia energetică

Noul ministru delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a lansat o dezbatere publică privind elaborarea strategiei energetice şi vrea să accelereze elaborarea documentului, astfel încât prevederile acestuia să fie aplicate din acest an.

259 afișări
Imaginea articolului Noul ministru delegat pentru Energie a lansat o dezbatere publică privind strategia energetică

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"În conformitate cu programul de guvernare, Departamentul pentru Energie îşi propune să accelereze procesul de elaborare a strategiei energetice a României, astfel încât aplicabilitatea noii strategii să aibă loc în intervalul 2014-2035", se arată într-un comunicat al Departamentului.

În procesul de consultare publică, Departamentul pentru Energie aşteaptă propuneri de la consumatori, producători şi alţi operatori din industria energetică, precum şi de la mediul academic, societatea civilă, autorităţi publice locale şi centrale şi reprezentanţii ai partidelor parlamentare.

Departamentul adresează celor interesaţi un set de 10 întrebări, care se referă printre altele la cele mai importante măsuri pentru atragerea de investiţii, rolul statului în sectorul energetic, obiectivele externe ale politicii energetice, evoluţia consumului de energie electrică, gaze naturale şi carburanţi, abordarea strategică a autorităţilor în privinţa încălzirii populaţiei şi promovarea noilor tehnologii, şi aşteaptă răspunsurile până la 4 aprilie.

Fostul ministru delegat pentru Energie Constantin Niţă, în prezent ministru al Economiei, intenţiona să angajeze consultanţi care să elaboreze strategia energetică, anunţând în noiembrie 2013 că departamentul a primit 20 de oferte de la consultanţi, iar cei care ar fi urmat să fie selectaţi ar fi avut şase luni să o elaboreze.

Strategia energetică trebuia finalizată anul trecut, dar a fost amânată din cauza lipsei de fonduri, potrivit lui Niţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici