Numărul turiştilor români în Bulgaria a scăzut în acest an cu 17,8%

Numărul turiştilor români în Bulgaria a scăzut cu 17,8%, de la începutul anului, în timp ce numărul total al vizitatorilor din Uniunea Europeană s-a redus cu 15,5%, potrivit datelor Asociaţiei touroperatorilor din această ţară (ABTTA), citate de Dnevnik.bg.

Numărul turiştilor români în Bulgaria a scăzut în acest an cu 17,8% (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Declinul general la nivelul sectorului turismului este de 5,7%, potrivit asociaţiei, care explică existenţa unei diferenţe între datele proprii şi cele oficiale prin faptul că Institutul Naţional de Statistică ia în considerare şi călătoriile de afaceri şi vizitele la prieteni.

Potrivit ABTTA, numărul turiştilor proveniţi din UE reprezintă numai jumătate din cei care au vizitat ţara, comparativ cu o pondere de 70% în urmă cu cinci ani.

Preşedintele asociaţiei, Baiko Baikov, a explicat că reducerea numărului de turişti proveniţi din Germania, Marea Britanie şi statele nordice a fost o tendinţă constantă în ultimii câţiva ani.

"Acestea sunt pieţe care asigură în mod tradiţional sustenabilitatea sectorului de turism din Bulgaria", a spus Baikov.

De la începutul anului 2014, numărul turiştilor din Germania a scăzut cu 10,4%, al românilor cu 17,8%, al britanicilor cu 24,4%, al danezilor cu 36,8%, al suedezilor cu 36,9%, iar al olandezilor cu 20,9%.

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina au afectat numărul de vizitatori din Ucraina, care a scăzut cu 10%, dar cel al ruşilor s-a menţinut la nivelul anului 2013.

În acelaşi timp, numărul turiştilor din Israel a crescut cu 29%, iar cel al vizitatorilor turci a urcat cu aproape 30%.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
BULGARIA ,
TURISM ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct