CONFERINŢA MEDIAFAX: Oficial Tarom - Avem două variante, fie ne îndreptăm spre zona de low cost, fie accesăm noi pieţe

Compania Tarom a fost nevoită să revizuiască modelul de operare din cauza concurenţei şi analizează fie să acceseze noi pieţe, cum ar fi cele din Asia, fie să se îndrepte spre zona de low cost, a declarat George Marin, vicepreşedinte business strategy la Tarom.

333 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Oficial Tarom - Avem două variante, fie ne îndreptăm spre zona de low cost, fie accesăm noi pieţe

CONFERINŢA MEDIAFAX: Oficial Tarom - Avem două variante, fie ne îndreptăm spre zona de low cost, fie accesăm noi pieţe (Imagine: Lucia Efrim / Mediafax Foto)

"Compania Tarom a fost nevoită să îşi revadă modelul de operare din cauza condiţiilor de pe piaţă. Presiunea venită din partea concurenţei şi a transportatorilor de tip low cost este fantastică. Compania Tarom trebuie să concureze pe piaţă cu alte 38 de companii aeriene, fiind cea mai crâncenă competiţie pe care a întâlnit-o în istoria sa", a spus Marin.

El a afirmat că, "din păcate", analiza la care lucrează reprezentanţii Tarom evidenţiază doar două posibile direcţii pentru o companie de talia Tarom şi cu o reţea de rute de acest tip.

"Fie a ne îndrepta spre zona de low cost, fie de a accesa noi pieţe. Analizăm posibilitatea de a reveni pe pieţele din Asia. Cu Statele Unite este un pic mai complicat, pentru că pe partea Americii de Nord competiţia este foarte foarte acerbă", a mai spus el.

Analiza are ca termen sfârşitul acestui an şi, în condiţiile în care Tarom va lua o decizie privind modelul de operare, flota va urma acest model şi de operare şi tipurile de avioane care sunt necesare.

"Sunt două variante, ori să ne îndreptăm activitatea spre zona de low cost, ori să accesăm noi pieţe", a afirmat reprezentantul Tarom.

Ulterior, ca răspuns al criticilor unui reprezentant al unei companii prezent la conferinţa MEDIAFAX, care a afirmat că trecerea la modelul low cost ar însemna pentru Tarom o ştirbire a demnităţii şi o mare greşeală, reprezentantul companiei aeriene naţionale a devenit defensiv pe această temă.

"În momentul de faţă nu luăm în considerare o apropiere de modelul low cost din foarte multe considerente şi cea mai simplă este că în momentul de faţă nu putem ajunge în zona de costuri necesară pentru a fi competitivi pe acest segment. Căutăm soluţii de scădere a costurilor pe măsura posibilităţilor, dar în acelaşi timp de accesare a unor noi valuri de venituri prin accesarea de noi pieţe. Deci în momentul de faţă nu considerăm foarte serios apropierea de modelul de operare de tip low cost", a mai spus reprezentantul Tarom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici