Orange a închiriat 70% din prima clădire a complexului Green Court Bucharest dezvoltat de Skanska în Floreasca

Operatorul de telefonie mobilă Orange România a închiriat un spaţiu de 13.700 de metri pătraţi în clădirea de birouri Green Court Bucharest dezvoltată de grupul suedez Skanska din Floreasca, unde va muta mai mult de jumătate din angajaţi.

851 afișări
Imaginea articolului Orange a închiriat 70% din prima clădire a complexului Green Court Bucharest dezvoltat de Skanska în Floreasca

Orange a închiriat 70% din prima clădire a complexului Green Court dezvoltat de Skanska în Floreasca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Orange a închiriat 8 din cele 12 etaje ale imobilului cu o suprafaţă închiriabilă de 19.500 de metri pătraţi, care în urma tranzacţiei, încheiate săptămâna trecută, a ajuns la un grad de închiriere de 90%.

"În noua locaţie, Orange România va avea peste 1.500 de angajaţi. Procesul de relocare va începe în toamna acestui an, astfel încât rata de ocupare a clădirii A din Green Court Bucharest va ajunge la 90%. Tranzacţia a fost mediată de către BNP Paribas", au anunţat reprezentanţii grupului suedez Skanska.

În condiţiile în care clădirea A din Green Court Bucharest este aproape complet închiriată, avansează în ritm rapid şi lucrările la clădirea B, care va fi finalizată în semestrul al doilea din 2015, se arată într-un comunicat al Skanska.

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de către Skanska în România, pentru care construcţia a început în urmă cu aproximativ un an. Structura şi faţada primei clădiri sunt deja terminate, ceea ce înseamnă că prima fază a proiectului Green Court Bucharest este finalizată în proporţie de 80%.

Primul chiriaş al clădirii este compania Schneider Electric, care a închiriat circa 3.100 de metri pătraţi, respectiv aproape 16% din suprafaţa totală.

Complexul va avea în total 52.000 metri pătraţi, în trei clădiri cu câte 12 niveluri supraterane şi trei subterane.

Grupul Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii din lume şi are în prezent 57.000 de angajaţi în pieţele pe care activează în Europa, Statele Unite şi America Centrală. Skanska a înregistrat în 2013 venituri totale de 136 miliarde coroane suedeze (15,1 miliarde de euro).

Orange a avut anul trecut afaceri anuale de 930 milioane de euro şi 2.600 de angajaţi la nivel local. În zona Floreasca, în clădirea Bucharest One, dezvoltată de omul de afaceri Yoannis Papalekas va avea sediul şi Vodafone.

Orange îşi are sediul central din Bucureşti în clădirea Europe House din Piaţa Victoriei, deţinut de grupul austriac CA Immo. De asemenea, compania funcţionează şi în parcul de afaceri Iride, deţinut de grupul austriac Immofinanz pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, în apropierea staţiei de metrou Pipera.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici