Coronavirusul loveşte industria berii. Pandemia a şters aproape 30% din volumele de vânzări de bere din HoReCa

Volumele de vânzări de bere din HoReCa vor scădea cu 28% în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă Euromonitor, citată de ZF.

314 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul loveşte industria berii. Pandemia a şters aproape 30% din volumele de vânzări de bere din HoReCa

Pandemia de coronavirus şterge aproape 30% din volumele de vânzări de bere din HoReCa

„Toate categoriile de produse din segmentul berii vor scădea puternic în volum în segmetul HoReCa în 2020, ca urmare a închiderii aproape totale a sectorului timp de câteva luni şi ca urmare a reticenţei românilor de a-şi menţine obiceiurile anterioare de consum“, spun analiştii de la Euro­monitor.

Sezonalitatea puternică a vânză­ri­lor de bere şi faptul că de multe ori consumul acestei băuturi era asociat cu evenimentele sportive - multe dintre ele anulate în 2020 - au afectat volu­mele de vânzări din on-trade (din HoReCa) în mare parte din primăvară şi în sezonul estival, mai ales la început.

Totuşi, impactul asupra pieţei to­tale este mai mic decât în alte ţări datorită specificului local. Mai exact, aproxi­mativ 15% din vânzările în volum de bere din România se reali­zează în ca­nalul on-trade (baruri, restau­rante etc.), iar restul se înre­gistrează în maga­zine, românii prefe­rând să consume această băutură acasă.

Per total, consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 86 de litri anul trecut în România. Industria berii a avut un an 2019 bun, volumele comer­cializate au fost de circa 16,7 milioane de hectolitri, situându-se la aproxi­mativ acelaşi nivel (Ă0,4%) faţă de anul anterior, arată datele de la Aso­ciaţia Berarii României. Au crescut vânzările de bere premium, dar şi în ambalaje considerate mai scumpe, aşa cum este cel de sticlă, astfel că în valoare evoluţia a fost mai bună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici