Patronatele din turism vor ca staţiunile de pe litoral să fie administrate de o firmă privată

Patronatele din turism vor ca staţiunile de pe litoral să fie administrate de o firmă privată, care se va ocupa şi de curăţenie şi protecţia turiştilor, iar acţionarii acesteia să fie operatorii economici din zonă, a anunţat luni Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

176 afișări
Imaginea articolului Patronatele din turism vor ca staţiunile de pe litoral să fie administrate de o firmă privată

Patronatele din turism vor ca staţiunile de pe litoral să fie administrate de o firmă privată (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Întotdeauna, în vârf de sezon, firmele primăriilor nu au făcut faţă fluxului mare de turişti şi nu au putut asigura la nivelul dorit de noi curăţenia, paza şi liniştea în zonă. Firmele de pe litoral sunt primele interesate de aspectul staţiunilor", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.

El a spus că firma care urmează să fie înfiinţată va asigura şi serviciile de curăţenie pe litoral, dar se va ocupa şi de protecţia turiştilor şi de punctele de prim-ajutor.

FPTR le va prezenta propunerea oficialilor din turism, printre care Răzvan Filipescu, preşedintele ANT, Mirela Matichescu, vicepreşedintele instituţiei, dar şi ministrului delegat de resort, care vizitează luni litoralul.

"Noi nu vrem ca statul să ne ajute cu ceva, pentru că dacă ne ajută, începe să aibă pretenţii. Vrem doar ca statul să nu ne încurce. Avem nevoie de sprijinul Departamentului penrtru IMM şi Turism pentru crearea unui cadrul legislativ necesar funcţionării unei astfel de firme", a mai spus Răducan.

Luni va avea loc în Mangalia o masă rotundă cu tema "Deschiderea sezonului estival pe litoralul Mării Negre", la care vor participa reprezentanţi ai autorităţilor din turism, dar şi ai operatorilor din zonă şi patronatelor.

FPTR va propune, pe lângă înfiinţarea unei firme de administrare a staţiunilor, şi stabilirea unei alianţe între hotelierii din zona de sud a litoralului şi Primăria Municipiului Mangalia în vederea îmbunatăţirii infrastructurii, crearea unui brand turistic propriu zonei Mangalia Nord şi stabilirea unor reglementări locale privind organizarea activităţii în staţiunile turistice.

De asemenea, patronatul va solicita creşterea numărului de evenimente şi derularea de activităţi de agrement unice pe litoralul românesc, care să scoată în evidenţă staţiunile din sudul litoralului.

Potrivit FPTR, de 1 Mai vor fi puse la dispoziţia turiştilor, pe litoral, 35.499 de locuri, din totalul de 99.675 clasificate. Cele mai multe vor fi în Mamaia (18.000), Eforie Nord (5.000) şi Neptun (4.100). În Costineşti vor fi disponibile 2.500 de locuri, în Mangalia aproape 900, iar în Saturn în jur de 800.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici