PCC, acţionar minoritar al Oltchim, avansează ideea transformării combinatului în holding

Firma germană PCC SE, acţionar minoritar al Oltchim, avansează ideea tranformării combinatului chimic într-un holding care ar avea ca subsidiare mai multe SPV-uri (special purpose vehicle) reprezentate de secţiile de producţie.

413 afișări
Imaginea articolului PCC, acţionar minoritar al Oltchim, avansează ideea transformării combinatului în holding

PCC, acţionar minoritar al Oltchim, avansează ideea transformării combinatului în holding (Imagine: Laszlo Raduly/ Mediafax Foto)

Printre SPV-urile care ar fi subsidiare ale Oltchim s-ar număra şi Arpechim, a declarat marţi într-o conferinţă de presă reprezentantul companiei PCC în România, Wojciech Zaremba.

PCC SE este subsidiară a companiei germane PCC.

"Am prezentat autorităţilor române acest concept în 29 noeimbrie 2012. Le-am trimis sute de documente, dar am o problemă în primirea răspunsurilor. Am retrimis acest plan administratorului judiciar şi Ministerului Economiei", a adăugat Zaremba.

Zaremba a adăugat că prin tranformarea Oltchim în holding ar fi salavate 1.600 de locuri de muncă, din cele peste 3.300 din combinat.

În viziunea PCC SE, Oltchim ar urma să renunţe la activităţile suport şi la activele auxiliare, care sunt deservite de aproximativ 1.000 de angajaţi. Aceste activităţi sunt reprezentate de cantină, policlinică, activitatea de real estate, transport şi mentenanţă.

Potrivit planului PCC SE, serviciilor suport ar fi externalizare iar activele auxiliare şi cele învechite ar fi vândute.

"Vream să participăm la o nouă privatizare. Ori să preluăm, ori să cooperăm cu un nou acţionar. Oricum, se pierde timpul (...) Ştiţi de ce stau în hotelul Radisson? Pentru că sunt pregătit oricând să alerg la minister să cooperăm", a spus Zaremba.

Hotelul Radisson se află în apropierea sediului Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici