Peste 6.000 de angajaţi Romgaz, în grevă japoneză, nemulţumiţi de încălcarea drepturilor salariale

Peste 6.000 de angajaţi ai SNGN Romgaz sunt, miercuri, în greva japoneză şi poartă banderole albe la mâini, nemulţumiţi că angajatorul a încălcat înţelegerile privind drepturile salariale, a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Federaţiei Gaz România, Ioan Stoicovici.

1206 afișări
Imaginea articolului Peste 6.000 de angajaţi Romgaz, în grevă japoneză, nemulţumiţi de încălcarea drepturilor salariale

Peste 6.000 de angajaţi Romgaz, în grevă japoneză, nemulţumiţi de încălcarea drepturilor salariale

Angajaţii Romgaz afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Gaz România protestează miercuri timp de opt ore, fără întrerupere activităţii, ei fiind în grevă japoneză până la ora 15.00.

Vicepreşedintele executiv al Federaţiei Sindicatelor Gaz România şi preşedintele Sindicatului Liber Romgaz, Ioan Stoicovici, a declarat că acţiunea de protest a fost organizată din cauză că angajatorul nu a respectat drepturile salariale ale angajaţilor.

"Motivul care stă la baza declanşării acestei acţiuni sindicale este nerespectarea de către angajator a înţelegerilor privind drepturile salariale ale angajaţilor, printre care: încălcarea înţelegerii avute de către angajator privind acordarea de clase de salarizare, lipsa primirii unui răspuns din partea angajatorului la adresele referitoare la acordarea de clase de salarizare în sumă egală cu procentul indexat, aşa cum s-a agreat, măsura ce ar fi trebuit implementată începând încă din data de 1 august 2015 şi sesizările privind nemulţumirile membrilor de sindicat, din cadrul SPEE Iernut, referitoare la condiţiile de muncă şi salarizare", susţin sindicaliştii.

Statul deţine controlul producătorului de gaze naturale, cu o participaţie de 70%, al doilea acţionar după participaţia deţinută fiind Fondul Proprietatea (FP), cu 6,18%. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici