Piaţa auto din România a coborât trei locuri în UE de la începutul anului

Piaţa auto din România a coborât trei locuri în UE de la începutul anului, până pe poziţia a 17-a, după înmatriculările de autoturisme noi din primele zece luni, având a cincea cea mai abruptă scădere din 25 de state membre, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

25 afișări
Imaginea articolului Piaţa auto din România a coborât trei locuri în UE de la începutul anului

Piaţa auto din România a coborât trei locuri în UE de la începutul anului (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Înmatriculările de autovehicule noi pentru pasageri din România au scăzut cu 26,6% în perioada ianuarie-octombrie faţă de acelaşi interval al anului trecut, la 70.629 de unităţi, în timp ce piaţa UE s-a restrâns cu numai 5,5%, la 11,279 milioane de maşini, se arată într-un comunciat prezentat marţi de asociaţie.

Datele pentru Cipru şi Malta nu sunt disponibile.

Anul trecut, piaţa românească a fost pe locul 14 în UE după înmatriculările de autoturisme noi, cu 115.979 de înregistrări, fiind depăşită în primele zece luni din 2010 de Irlanda, Finlanda şi Danemarca, potrivit datelor ACEA.

În 2008, România era pe locul al zecelea în Uniunea Europeană, cu 285.489 de maşini noi înmatriculate. Printre pieţele care au depăşit-o pe cea românească de la începutul crizei se mai numără Cehia, Portugalia, Grecia şi Suedia.

În luna octombrie, înmatriculările de maşini noi din România au crescut cu 9,4% faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 8.281 de unităţi, în timp ce piaţa UE a scăzut cu 16,6%, la 1,027 milioane de autoturisme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici