Piaţa Internetului lucrurilor va atinge 1.700 miliarde de dolari până în 2020, conform analiştilor

Piaţa mondială a Internetului lucrurilor va creşte la 1.700 de miliarde de dolari până în 2020, de la 655,8 miliarde de dolari în 2014, pe măsură ce tot mai multe dispozitive sunt conectate online, iar în jurul lor se dezvoltă platforme şi servicii, potrivit firmei de analiză a pieţei IDC.

125 afișări
Imaginea articolului Piaţa Internetului lucrurilor va atinge 1.700 miliarde de dolari până în 2020, conform analiştilor

Piaţa Internetului lucrurilor va atinge 1.700 miliarde de dolari până în 2020, conform analiştilor (Imagine: Publimedia / Shutterstock)

IDC anticipează că numărul produselor conectate la Internet, de la automobile la frigidere (care nu include telefoanele şi tabletele n.r.), va creşte de la 10,3 milioane în 2014 la peste 29,5 milioane în 2020, relatează MarketWatch.

Aparatele, conectivitatea şi serviciile IT vor forma cea mai mare parte a pieţei mondiale a Internetului lucrurilor, în 2020, aparatele urmând să reprezinte 31,8% din total.

Pe măsură ce piaţa se va maturiza, platformele, sistemele de stocare şi cele de securitate, aplicaţiile software şi alte servicii vor ajunge să genereze o parte mai mare din venituri.

Regiunea Asia Pacific a capturat circa 58,3% din veniturile pieţei Internetului lucrurilor în 2014, dar ponderea sa va scădea la 51,2% până în 2020.

Analiştii anticipează că America de Nord îşi va păstra cota din venituri la peste 26% din piaţa de profil, iar în Europa de Vest va avea loc o creştere de la 12% la circa 19,5%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici