Piraeus Bank România şi-a sporit anul trecut activele cu 16%, la peste 2 miliarde euro

Activele Piraeus Bank România au crescut anul trecut cu 16%, la peste două miliarde euro, iar profitul brut s-a plasat la 3,3 milioane euro, peste nivelul din 2012, a anunţat marţi instituţia de credit, fără a preciza rezultatul din anul precedent.

149 afișări
Imaginea articolului Piraeus Bank România şi-a sporit anul trecut activele cu 16%, la peste 2 miliarde euro

Piraeus Bank România şi-a sporit anul trecut activele cu 16%, la peste 2 miliarde euro (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Pentru 2012 nu au fost publicate indicatorii privind profitul. În 2011, banca raportase un profit brut de 31 milioane euro, în scădere cu 40%.

Soldul creditelor acordate a ajuns la finele anului trecut la peste 1,6 miliarde euro, în creştere cu 20% faţă de 2012.

Totodată, valoarea depozitelor atrase a depăşit un miliard de euro, cu 21% peste nivelul din anul precedent.

"Având în vedere premisele anului 2013, estimăm că Piraeus Bank România va continua să-şi îmbunătăţească evoluţia, susţinută şi de veştile bune care vin de la banca mamă şi mă refer aici în mod special la faptul că, prin recenta emisiune de obligaţiuni, pentru care interesul investitorilor internaţionali a fost atât de mare încât oferta a fost supra-subscrisă de şase ori, Piraeus Bank Group recâştigă accesul la piaţa internaţională de capital după o perioadă de cinci ani", a declarat într-un comunicat Cătălin Pârvu, director general al Piraeus Bank România.

Băncile elene Piraeus Bank şi Alpha Bank, prezente şi în România, au ieşit pe pieţele internaţionale cu emisiuni de acţiuni în valoare totală de 3 miliarde euro.

Piraeus a anunţat în urmă cu două săptămâni că a început un plasament de acţiuni în valoare totală de 1,75 miliarde euro destinat investitorilor din străinătate, care va fi completat ulterior cu o ofertă publică pentru investitorii din Grecia.

Investitorii străini revin în Grecia după şase ani de criză, odată cu încheierea programelor de finanţare externă convenite cu UE şi FMI, care au menţinut economia elenă pe linia de plutire.

La sfârşitul anului trecut, Piraeus Bank România deservea circa 300.000 de clienţi, cu o reţea formată din 140 de sucursale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici