Ponta: Apreciez "foarte tare" părerile lui Vasilescu privind creditul Ioanei Băsescu, dar aştept BNR

Premierul Victor Ponta a afirmat că apreciază "foarte tare" părerile personale ale consilierului guvernatorului BNR Adrian Vasilescu legat de creditul contractat de la CEC de către Ioana Băsescu, dar arată că banca centrală este cea care va anunţa rezultatele controlului, după verificări.

481 afișări
Imaginea articolului Ponta: Apreciez "foarte tare" părerile lui Vasilescu privind creditul Ioanei Băsescu, dar aştept BNR

Premierul Victor Ponta (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Domnia sa şi-a exprimat o părere personală, lucru pe care îl apreciez foarte tare, părerile personale sunt importante. În acelaşi timp, domnia sa a vorbit aşa, ca prieten. În acelaşi timp, a anunţat că Banca Naţională, conform legii, va face un control şi va anunţa rezultatele controlului", a spus Ponta.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat, vineri dimineaţa, că a văzut în presă contractul de credit al Ioanei Băsescu, iar, din calitatea lui de jurist de formaţie, apreciază că "nu e nimic în neregulă".

El a precizat însă că doar a citit şi nu a analizat acest contract, arătând că BNR va verifica situaţia.

Vasilescu a adăugat că directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, poate fi prieten cu preşedintele CEC, Radu Gheţea, dar este un personaj foarte special, care "n-are mamă, n-are tată", iar controlul de de la banca de stat va fi realizat de "lupi tineri" din inspecţie care nu vor să se compromită.

Cinteză a anunţat joi seară că Ministerul Finanţelor Publice a solicitat un control de conformitate la CEC Bank pentru verificarea creditului acordat fiicei preşedintelui Traian Băsescu.

Fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a achiziţionat, în luna septembrie, un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280.000 de euro.

Creditul a fost contractat de la Casa de Economii şi Consemnaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici