Ponta dă asigurări că Guvernul va asigura bani pentru investiţii la metrou

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvernul va asigura toţi banii necesari investiţiilor în lucru la metrou, în momentul preluării acestuia de către municipalitatea bucureşteană, el subliniind că "se dă cu bani metroul, nu fără bani pentru investiţii".

318 afișări
Imaginea articolului Ponta dă asigurări că Guvernul va asigura bani pentru investiţii la metrou

Ponta dă asigurări că Guvernul va asigura bani pentru investiţii la metrou (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Guvernul asigură toţi banii necesari pentru asigurarea investiţiile în lucru, în desfăşurare, inclusiv tronsonul 5 şi linia de metrou pentru Aeroportul Otopeni. Nu punem în braţe primăriei metroul şi ne derobăm de investiţie (...) Se dă cu bani metroul, nu se dă fără bani pentru investiţii, iar subvenţia, într-un termen de 10-15 ani, vom încerca, într-un mod sustenabil, să o reducem", a declarat Ponta.

Potrivit premierului, la începutul anului viitor, trebuie finalizat, în baza Legii descentralizării, protocolul de predare-primire a metroului, de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei.

"La începutul anului viitor, trebuie să finalizăm, în baza Legii descentralizării, care sper să iasă de la Curtea Constituţională până în 10 ianaurie. În baza acelei legi, vom face protocolul de predare-primire de la Ministerul Transporturilor la Primăria Capitalei a metroului", a spus Victor Ponta, care a precizat că în toate capitalele europene metroul aparţine municipalităţii, şi nu guvernului, şi că în Bucureşti este vorba, în prezent, de o "anomalie", care va fi îndreptată.

În acelaşi context, Ponta a apreciat că metroul va trece total în subordinea Capitalei până la mijlocul anului viitor.

Premierul a făcut referire şi la fuziunea dintre RADET şi ELCEN, arătând că au fost adoptate documentele legale, au fost pornite procedurile şi există acordul partenerilor internaţionali, însă este vorba despre proceduri care durează "destul de mult".

"După cum ştiţi foarte bine, sunt adoptate documentele legale, sunt pornite procedurile, există acordul partenerilor internaţionali, respectiv Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional, însă e vorba de proceduri care durează destul de mult şi proceduri pe care şi primarul general şi eu le tot accelerăm", a arătat Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici