Ponta: Deficitul pentru 2014 va fi majorat cu 700 milioane lei, cheltuieli pentru Apărare

Deficitul bugetar pentru anul 2014 va fi majorat cu suma de 700 de milioane de lei, reprezentând cheltuieli pentru Ministerul Apărării, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, adăugând că această situaţie a fost negociată de către ministrul Bugetului, Liviu Voinea cu reprezentanţii CE.

361 afișări
Imaginea articolului Ponta:  Deficitul pentru 2014 va fi majorat cu 700 milioane lei, cheltuieli pentru Apărare

Ponta: Deficitul pentru 2014 va fi majorat cu 700 milioane lei, cheltuieli pentru Apărare (Imagine: Mediafax Foto)

"E vorba de 0,2% din PIB pentru Apărare, da, a fost negociat de către ministrul Bugetului cu Comisia Europeană", a spus Ponta, care a precizat că deficitul bugetar pentru anul în curs se va majora cu 700 de milioane de lei.

Ponta a admis, astfel, că ţinta de deficit convenită iniţial va fi majorată.

"Da (va fi majorată, n.r.) pentru că noi am obţinut de la CE - nu doar noi, şi alte ţări din regiune - această posibilitate de a adăuga la deficitul de până acum cheltuielile pentru Ministerul Apărării şi cred că e un lucru foarte bun ăsta pentru că era nevoie", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici