Ponta: Guvernul şi OMV vor negocia un pachet de măsuri prin care ambele părţi vor avea de câştigat

Guvernul şi OMV vor începe în perioada imediat următoare negocierile pe un pachet de măsuri prin care ambele părţi să câştige, autorităţile aşteptând ca investitorul să ajute Executivul să depăşească o perioadă dificilă, dar fiind conştiente şi de importanţa investiţiilor, afirmă premierul Ponta.

557 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul şi OMV vor negocia un pachet de măsuri prin care ambele părţi vor avea de câştigat

Ponta: Guvernul şi OMV vor negocia un pachet de măsuri prin care ambele părţi vor avea de câştigat (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a efectuat, luni, o vizită oficială în Austria, în care s-a întâlnit şi cu preşedintele OMV, proprietarul Petrom.

La întoarcerea în ţară, şeful Guvernului a arătat că nu poate prezenta multe detalii legate de această discuţie, precizând doar că subiectul principal a fost legat de capacitatea autorităţilor de la Bucureşti de a asigura în relaţia cu OMV atât predictibilitate, cât şi "un control într-o anumită măsură" asupra preţului carburanţilor. În acelaşi timp, tema discuţiei a fost legată şi de proiectele de investiţii în România aprobate de conducerea OMV pentru următorii zece ani, precum şi de litigiile rezultate din clauzele contractuale de privatizare a Petrom.

"Comitetul interministerial constituit de Guvern şi reprezentanţii OMV vor negocia în perioada imediat următoare fiecare punct. Eu am un sentiment pozitiv faţă de modul în care OMV nu doar că va investi în continuare, ci va participa alături de Guvern la efortul de a trece o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi social. Impresia mea este că va fi o situaţie de win-win", a spus Ponta, precizând că autorităţile române nu vor ignora în negocieri faptul că OMV contribuie prin impozitele plătite şi reinvestirea profitului la crearea locurilor de muncă.

Şeful Guvernului a declarat recent că intenţionează să aibă o discuţie cu producătorii de produse petroliere privind suprataxarea veniturilor excepţionale, spunând că nu îi plac deciziile impuse cu forţa, dar că este o perioadă specială în care toţi trebuie să participe la "efortul ţării".

Şi ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat că Guvernul pregăteşte un proiect de lege privind suprataxarea veniturilor excepţionale ale companiilor petroliere, care ar urma să fie aprobat până la finele anului şi aplicat din 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici