Ponta îi cere lui Chiţoiu să pregătească strategia de administrare specială la Oltchim

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Economiei să pregătească pentru luni, când expiră termenul în care Dan Diaconescu poate achita preţul pe acţiunile statului la Oltchim, ambele variante de acţiune ale Guvernului, inclusiv planul care prevede iniţierea procedurii de administrare specială.

355 afișări
Imaginea articolului Ponta îi cere lui Chiţoiu să pregătească strategia de administrare specială la Oltchim

Ponta îi cere lui Chiţoiu să pregătească strategia de administrare specială la Oltchim (Imagine: Laszlo raduly/Mediafax Foto)

"Vă rog să asiguraţi până luni ceea ce avem noi de făcut, iar luni, în funcţie de rezultatul final - se semnează sau nu se semnează contractul - trebuie să prezentaţi strategia noastră pentru administrare specială, plata salariilor, repornirea activităţii şi tot ce înseamnă pentru un nou proces de privatizare, însă făcut şi gândit mult mai bine decât a fost gândit cel pe care l-am preluat din mers. Să vă pregătiţi pentru ambele variante", i-a spus Ponta ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a cerut ministrului să continue discuţiile, inclusiv miercuri, cu directorii combinatului şi reprezentanţii sindicatului de la Oltchim şi să explice de fiecare dată motivul pentru care nu au fost posibile conversia în acţiuni a datoriilor şi amânarea licitaţiei.

"L-am auzit pe fostul ministru de Finanţe spunând că de ce nu am amânat licitaţia. Totuşi, de la un fost ministru de Finanţe care ştie ce înseamnă discuţia în board-ul FMI a scrisorii de intenţie mă aşteptam la ceva mai mult, dar, mă rog, fiecare la nivelul său", a mai spus Ponta.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului., ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

Premierul a precizat totodată că Guvernul este pregătit să numească un nou management la Oltchim şi să dispună administrarea specială a combinatului dacă Dan Diaconescu nu achită până luni preţul pe acţiuni, iar în maximum şase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici