Ponta, la inaugurarea unui centru Vodafone: Dacă Guvernul nu poate ajuta foarte mult, măcar să nu încurce companiile care îşí fac treaba

Guvernul va susţine politica de acordare a ajutoarelor de stat pentru companiile care creează locuri de muncă, a transmis premierul Victor Ponta, prezent la inaugurarea unui centru Vodafone, spunând că, "dacă Guvernul nu poate să ajute foarte mult, măcar să nu încurce companiile care îşi fac treaba".

229 afișări
Imaginea articolului Ponta, la inaugurarea unui centru Vodafone: Dacă Guvernul nu poate ajuta foarte mult, măcar să nu încurce companiile care îşí fac treaba

Victor Ponta (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Prezent la inaugurarea unui centru Vodafone de servicii şi suport IT la Bucureşti, premierul a arătat că operatorul de telefonie a solicitat autorităţilor române un ajutor de stat.

"Ştiu - sper că nu e încă confidenţial - de un nou proiect pentru care compania a solicitat ajutor de stat şi care va crea noi locuri de muncă pentru tineri. Acest gen de politici sprijină nu doar companiile, ci în primul şi în primul rând societatea românească şi îmi doresc ca, de fiecare dată, să pot să spun că, dacă Guvernul nu poate să ajute foarte mult, măcar să nu încurce companiile care îşí fac treaba", a spus Ponta, la eveniment.

El a arătat că toate companiile serioase, care creează locuri de muncă şi investesc pe termen lung în România, pot accesa ajutor de stat.

Şeful Vodafone România a precizat că ajutorul de stat vizează şi investiţia în centrul inaugurat miercuri.

"Am aflat de puţin timp că ajutorul de stat ne-a fost aprobat, iar investiţia era deja făcută. Deschiderea centrului nu a fost condiţionată de acordarea ajutorului de stat. Investiţia a avut la bază experienţa foarte bună pe care am avut-o cu centrul deschis în 2013, abilităţile multi-lingvistice ale românilor, energia şi optimismul angajaţilor", a precizat Takkar.

Acesta este cel de-al doilea centru internaţional de operaţiuni deschis de grupul Vodafone în România. Vodafone a deschis anul trecut în România centrul de operaţiuni de reţea Danubios NOC, care monitorizează şi gestionează incidentele de reţea pentru nouă operatori ai Vodafone din Olanda, Germania, Cehia, Ungaria, România, Grecia, Albania, Malta şi Italia, care au, cumulat, 90 de milioane de clienţi.

Reprezentanţii companiei au menţionat că Vodafone va continua să-şi extindă operaţiunile, iar deschiderea noului centru nu înseamnă reducerea numărului de angajaţi în alte locaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici