Ponta vrea ca fermierii români să vândă în marile lanţuri de magazine, dar nu la preţuri umilitoare

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, să sprijine fermierii români în competiţia dură şi "nu foarte corectă" cu cei din alte ţări, astfel încât produsele lor să fie prezente în marile lanţuri de magazine, dar nu la preţuri "umilitoare", iar importul să scadă.

129 afișări
Imaginea articolului Ponta vrea ca fermierii români să vândă în marile lanţuri de magazine, dar nu la preţuri umilitoare

Ponta vrea ca fermierii români să vândă în marile lanţuri de magazine, dar nu la preţuri umilitoare (Imagine: Răzvan Lupica/Mediafax Foto)

"Dacă îşi vând produsele cu preţuri cu totul şi cu totul umilitroare, e foarte greu să le cerem să se dezvolte, să aibă acces la piaţă, la marile magazine, la marii retaileri şi să reziste unei competiţii pe care o ştiu foarte bine. Vreau să văd că, într-adevăr, producătorii români pot să reziste şi să fie prezenţi în marile lanţuri de magazine şi să nu mai văd cum importăm lapte şi alte produse din ţări care au un potenţial agricol mult sub cel al României. E doar o problemă de investiţii în infrastructură şi de sistem bine gândit ca să reziste la această competiţie", a spus Ponta, prezent la Ministerul Agriculturii.

Referitor la absorţia fondurilor structurale, premierul a subliniat faptul că România nu ar fi putut scăpa de "vechea obsesie", şi anume de a nu fi o ţară care importă mai multe produse alimentare decât exportă, şi şi-a exprimat satisfacţia că, anul trecut, balanţa pozitivă la exporturi, inclusiv la cele agricole, a crescut. El a arătat că fără banii pe care România i-a primit de la Uniunea Europeană nu ar fi fost posibile aceste progrese.

"S-au absorbit 7,5 miliarde de euro, bani intraţi în România, în agricultura românească. Poate că suma e mult prea mare ca să însemne ceva pentru omul obişnuit. Împărţiţi la numărul de oameni care trăiesc din agricultură şi înţelegeţi că, de fapt, este vorba de o resursă pe care niciodată, din puterile proprii, nu puteam să o acoperim", a spus Ponta.

Totodată, şeful Executivului a amintit că 7.000 de angajaţi care lucrează în domeniul absorţiei fondurilor structurale în agricultură au primit salarii mai mari pentru că, în opinia sa, numai aşa pot exista funcţionari mai bine pregătiţi cărora să li se ceară corectitudine şi performanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici