- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.10.2017, 16:09)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Porc Crescut Româneşte”, un program lansat la iniţiativa fermierilor români şi a asociaţiilor de zootehnişti
Fermierii români au lansat iniţiativa „Porc Crescut Româneşte”, în cadrul unui eveniment la care au participat importanţi crescători de porc, reprezentanţi ai autorităţilor (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ANSVSA, AFIR) şi asociaţiile de profil.
1117 afișări
Programul lansat sub denumirea „Porc Crescut Româneşte” este o iniţiativă a fermierilor români care îşi propune să redea cărnii de porc autohton supremaţia pe masa consumatorilor prin informarea acestora asupra calităţii cărnii de porc de la noi şi implicarea românilor în susţinerea producţiei locale. Fermierii îşi propun astfel să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că porcul crescut în România este pe cale să dispară de pe masa românilor.
Programul naţional „Porc Crescut Româneşte” este un proiect iniţiat de cele mai importante asociaţii de profil: Cooperativa Ţara Mea, Federaţia Naţională Pro Agro, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România, Asociaţia Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suinelor, Asociaţia InfoCons, Asociaţia AgroInteligenţa şi Centrul pentru Management Agricol.
TITLURILE ZILEI
-
• Emma Stone vrea să fie strigată după numele real. Cum o cheamă, de fapt, pe actriță
-
astăzi, 14:37
• Ciolacu, declaraţie bizară: "Buzăul nu e în Moldova şi vă rog frumos să nu mă jigniţi"
-
astăzi, 14:24
• Se construieşte un nou aeroport internaţional în România. Proiectul a primit acordul ROMATSA
-
astăzi, 13:24
• NATO s-a antrenat în dislocarea rapidă a trupelor pe teritoriul României
-
astăzi, 12:46
• „Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai mari
-
astăzi, 12:44
-
astăzi, 11:59
-
astăzi, 11:07
• Tancurile Abrams donate de americani nu sunt folosite de ucraineni din cauza dronelor ruseşti
-
astăzi, 10:23
-
astăzi, 09:55
-
astăzi, 09:40
• Directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost reţinut
-
astăzi, 09:33
-
astăzi, 14:50
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 793. Moscova avertizează că va reacţiona dacă activele ruseşti îngheţate vor fi confiscate / Stoltenberg: Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să învingă / Blinken: Rusia ar întâmpina probleme în Ucraina dacă nu ar fi ajutată de China
-
ieri, 17:31
• Ciolacu: Am încheiat orice dialog şi orice ofertă pentru Cristian Popescu Piedone
-
ieri, 17:10
• Zeci de mii de ucraineni, aflaţi în afara ţării, nu vor putea obţine paşapoarte noi
-
ieri, 17:05
• Ucraina foloseşte pentru prima oară rachete americane cu rază de acţiune mai mare contra Rusiei
„Uniunea Europeană este un exportator net de carne de porc, dar România este un importator net - aproximativ 50% din carnea de porc din comerţul modern şi tradiţional este importată”, a subliniat Ioan Ladoşi, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România.
În anul 2016, un total de 316.960 de tone de carne de porc au fost produse în unităţile autorizate de abatorizare, în timp ce importul a ajuns la 223.752 de tone de carne de porc. „Avem ferme noi, moderne, cu cinci clase peste majoritatea fermelor din UE. Avem această infastructură. Cu toate acestea, efectivul de porcine al României a scăzut cu peste 300.000 de capete în perioada 2009-2016, în timp ce importurile cresc. În ritmul acesta, carnea de porc românesc va dispărea din farfuriile românilor, afectând grav un sector important al economiei naţionale”, a mai declarat Ioan Ladoşi.
Totodată, fermierii au subliniat calitatea cărnii de porc românesc ca fiind net superioară celei de import, dar şi faptul că în România consumul pe cap de locuitor este de 30-32 kg porc pe an, cu 30% sub consumul mediu al ţărilor din UE.
Adrian Balaban, medic veterinar, fermier şi membru APCPR, a prezentat principalele avantaje ale cărnii de porc românesc şi motivele pentru care consumatorul ar trebui să cumpere porc românesc. „În primul rând prospeţimea. Lanţul de aprovizionare este extrem de scurt şi transparent, carnea de porc românesc ajungând la raft în 24-36 de ore de la fermă. În acelaşi timp, gustul şi calitatea sunt net superioare cărnii din import. Porcii crescuţi în România sunt hrăniţi cu cereale româneşti de calitate, iar carnea are un conţinut optim de grăsime intramusculară, care îi dă un gust specific porcului românesc. Consumatorul trebuie implicat, trebuie convins – carnea de porc românesc este mai bună şi mai proaspătă”, a spus specialistul.
Prin lansarea acestui program, fermierii solicită în mod imperios înfiinţarea raftului de carne de porc românesc, semnalizat distinctiv în retailul modern. De asemenea, fermierii cer consumatorilor să fie implicaţi şi proactivi în apărarea porcului crescut româneşte, cumpărând produse autohtone şi sesizând autorităţile de supraveghere a pieţei neregulile în ceea ce priveşte etichetarea greşită a produselor.
Nu în ultimul rând, iniţiatorii programului au solicitat sprijin din partea autorităţilor competente pentru combaterea etichetării greşite şi a dezinformării consumatorului.
Citeşte şi: Super-bogaţii lumii cumulează o avere de 6.000 de miliarde de dolari, maximul ultimului secol. De ce se tem cel mai tare miliardarii lumii
Citeşte şi: ANALIST: 90% dintre firmele active din România vor fi afectate de impozitul de 1%. Se PIERD 112.000 de locuri de muncă
Citeşte şi: Ministrul Agriculturii: Am două genţi cu date şi programe, una pe 2017 şi alta pe 2018. Pe 2017, rezultatele sunt bune
Citeşte şi: Unde trebuie să se angajeze tinerii care vor să dobândească abilităţi utile pentru lansarea în afaceri
Citeşte şi: Super-bogaţii lumii cumulează o avere de 6.000 de miliarde de dolari, maximul ultimului secol. De ce se tem cel mai tare miliardarii lumii
Citeşte şi: ANALIST: 90% dintre firmele active din România vor fi afectate de impozitul de 1%. Se PIERD 112.000 de locuri de muncă
Citeşte şi: Ministrul Agriculturii: Am două genţi cu date şi programe, una pe 2017 şi alta pe 2018. Pe 2017, rezultatele sunt bune
Citește pe alephnews.ro: O avocată în vârstă de 60 de ani a intrat în istorie. Alejandra Rodríguez a fost încoronată Miss Univers Buenos Aires
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Macron avertizează că Europa e în pericol și propune dotarea UE cu arme nucleare: „Să nu devenim vasalii SUA”
Final de linie. Prima industrie care va fi ucisă de Inteligenţa Artificială. ”În cel mult un an, toate centrele vor dispărea”
Lanţul românesc de restaurante ce se luptă cu giganţii KFC şi McDonald’s a facut 48 de milioane de euro anul trecut şi vrea să se extindă cu până la 50 de noi locaţii, inclusiv la nivel international
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în ce mai rea, s-a avansat cu planurile de înmormântare
CANCAN.RO
Regele Charles se simte din ce în ce mai RĂU, după diagnosticul de cancer! Ce se pregătește, de fapt, la Buckingham
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 15:00
Fiica de 16 ani a doi miliardari din Silicon Valley a dispărut în California
-
astăzi, 14:50
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 793. Moscova avertizează că va reacţiona dacă activele ruseşti îngheţate vor fi confiscate / Stoltenberg: Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să învingă / Blinken: Rusia ar întâmpina probleme în Ucraina dacă nu ar fi ajutată de China