Porsche vrea să angajeze 3.000 de persoane în cinci ani

Porsche va angaja în următorii cinci ani 3.000 de persoane, în conformitate cu creşterea vânzărilor, a declarat vineri directorul general al constructorului german de automobile de lux, Matthias Muller.

199 afișări
Imaginea articolului Porsche vrea să angajeze 3.000 de persoane în cinci ani

Porsche vrea să angajeze 3.000 de persoane în cinci ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei Westfalen-Blatt, numărul angajaţilor Porsche ar urma să crească în următorii opt ani cu 8.000 de persoane.

În ultimii trei ani, forţa de muncă de la Porsche s-a mărit de la 12.000 la 17.000 de angajaţi, a spus Westfalen-Blatt.

Creşterea numărului de salariaţi va permite Porsche să îşi atingă obiectivul unor vânzări de 200.000 de vehicule, în 2018, faţă de peste 140.000 de unităţi anul trecut.

Constructorul auto german, care fabrică maşini numai în Germania, va renova şi va extinde mai multe uzine şi va investi peste 1 miliard de euro în reţeaua de distribuţie, a arătat şeful Porsche.

În pofida declinului pieţei auto europene, Porsche, complet integrată din luna august în grupul Volkswagen, a vândut anul trecut 141.075 de maşini, cu 18,7% mai multe decât în 2011.

Creşterea a fost susţinută în mare parte de principalele două pieţe ale Porsche, Statele Unite şi China, precum şi de cererea mare pentru modelul Cayenne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici