Premiantă în lume la viteza internetului, România este pe ultimul loc în UE la servicii publice digitale

România se situează pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte serviciile publice digitale, potrivit datelor furnizate de Comisia Europeană.

803 afișări
Imaginea articolului Premiantă în lume la viteza internetului, România este pe ultimul loc în UE la servicii publice digitale

Premiantă la viteza internetului, România este pe ultimul loc în UE la servicii publice digitale

Comisia a publicat vineri rezultatele indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI) 2021, care urmăreşte progresele înregistrate în statele membre ale UE în ceea ce priveşte competitivitatea digitală în domenii precum capitalul uman, conectivitatea în bandă largă, integrarea tehnologiilor digitale de către întreprinderi şi serviciile publice digitale.

România se situează pe locul 27 din cele 27 de state membre ale UE în ediţia din 2021 a Indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI).

În ceea ce priveşte capitalul uman, România se situează pe locul 26, obţinând un punctaj sub medie pentru majoritatea indicatorilor. România se situează pe locul 10 în privinţa conectivităţii şi pe locul 25 în UE în ceea ce priveşte integrarea tehnologiei digitale în activităţile întreprinderilor.

La categoria „servicii publice digitale", România se situează pe ultimul loc în rândul statelor membre, deoarece toţi indicatorii sunt cu mult sub media UE.

Ţara noastră este însă fruntaş la un capitol. România este pe primul loc şi pe locul 6 în lume la viteza internetului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
servicii,
digitale,
ue

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici