Preşedintele-director general al McDonald's demisionează pe fondul scăderii vânzărilor

Numărul unu mondial în fast-food, McDonald's, a anunţat miercuri plecarea neaşteptată a preşedintelui-director general Don Thompson, după un 2014 "negru", marcat de o scădere a vânzărilor.

311 afișări
Imaginea articolului Preşedintele-director general al McDonald's demisionează pe fondul scăderii vânzărilor

Preşedintele-director general al McDonald's demisionează pe fondul scăderii vânzărilor

Don Thompson va renunţa la funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie "după 24 de ani de serviciu în companie", a anunţat grupul într-un comunicat.

El va fi înlocuit de la 1 martie de Steve Easterbrook, prim-vicepreşedintele însărcinat cu marca McDonald's.

Lanţul de restaurante se confruntă cu o perioadă dificilă. Vânzările companiei au scăzut în 2014, iar profitul a fost sub aşteptări.

Lanţul fast-food, fondat în 1955 de către Ray Kroc, a fost afectat de concurenţa dură a rivalilor săi din Statele Unite, de probleme de ordin sanitar în Asia şi de anumiţi factori geopolitici.

Grupul a decis să facă o pauză în privinţa deschiderii de noi restaurante, în care va investi doar două miliarde de dolari anul acesta, cel mai slab nivel din ultimii cinci ani.

"Este dur să părăseşti «McFamily», dar vine o vreme pentru toate. Sunt sigur că, încredinţând frâiele lui Steve (Easterbrook), vom continua să facem grupul şi marca să progreseze", a declarat Thompson, citat în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici