Preşedintele Germaniei: Criza din zona euro impune soluţii pentru următorii 10-15 ani

Grecia va avea nevoie de mult mai mult timp pentru a-şi rezolva problemele decât admit acum mulţi europeni, iar criza din zona euro impune soluţii "complete", pentru următorii 10-15 ani, a declarat preşedintele Germaniei, Christian Wulff.

961 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Germaniei: Criza din zona euro impune soluţii pentru următorii 10-15 ani

Preşedintele Germaniei: Criza din zona euro impune soluţii pentru următorii 10-15 ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wulff a afirmat, într-un interviu pentru televiziunea germană ZDF, că este nevoie de "un concept complet" pentru a soluţiona criza din zona euro.

"Nu poate fi ceva care va fi suficient pentru o perioadă- de teri luni, ci trebuie să ofere soluţii pentru problemă astfel încât să acopere următorii 10-15 ani. Şi Grecia va avea nevoie de mult mai mult timp decât sunt capabili mulţi europeni să admită", a arătat oficialul.

El a adăugat că băncile şi agenţiile de rating trebuie să răspundă în mai mare măsură pentru rolul jucat în criza datoriilor de stat din Europa.

Wulff a arătat că băncile şi agenţiile de rating "îşi joacă jocul şi câştigă tot mai mulţi bani, dar nu iau parte în mod adecvat la rezolvarea problemei", situaţie calificată drept inacceptabilă de preşedintele german.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a liderilor europeni pentru discuţii despre criza datoriilor de stat din zona euro, pe fondul temerilor că turbulenţele ar putea cuprinde Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici