Preşedintele PayPal, Scott Thompson, numit CEO al Yahoo

Yahoo l-a numit în poziţia de director general executiv (CEO) pe Scott Thompson, preşedintele PayPal, în speranţa că expertul în internet şi comerţ electronic, creditat cu succesul diviziei de plăţi online a eBay, va reuşi o nouă performanţă semnificativă, revigorând compania.

186 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PayPal, Scott Thompson, numit CEO al Yahoo

Preşedintele PayPal, Scott Thompson, numit CEO al Yahoo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Thompson este considerat arhitectul ascensiunii PayPal, serviciul de plăţi online al eBay, cel mai mare operator de profil din lume.

Yahoo, un fost pionier al internetului ale cărui site-uri sunt încă printre cele mai vizitate din lume, trece printr-o perioadă foarte dificilă, conducerea şi acţionarii companiei discutând recent mai multe variante strategice de reorganizare, inclusiv vânzarea grupului, delistarea de la bursă sau divizarea.

Acţiunile Yahoo au scăzut miercuri la New York cu 3%, unii investitori fiind dezamăgiţi că angajarea lui Thompson scade şansele de vânzare a companiei sau a activelor asiatice.

Totodată, unii investitori consideră că expertiza lui Thompson în domeniul plăţilor pe internet nu se potriveşte cu profilul Yahoo, o companie axată pe media şi marketing online.

Thompson, care a contribuit la construcţia platformei software de plăţi a Visa, ocupă postul de director general la patru luni după concedierea predecesoarei sale, Carol Bartz, în contextul rezultatelor dezamăgitoare ale companiei în competiţia dură cu rivali ca Google şi Facebook.

El va prelua funcţia pe 9 ianuarie şi va ocupa şi o poziţie în Consiliul de Administraţie al companiei.

Thompson a fost director general la PayPal de la începutul anului 2008, anterior ocupând poziţia de director de tehnologie.

Yahoo notează că, sub conducerea Thompson, PayPal şi-a crescut baza de utilizatori de la 50 de milioane la peste 104 milioane de clienţi activi. PayPal a procesat în trimestrul al treilea al acestui an plăţi online de 29 miliarde de dolari.

Acţiunile eBay au scăzut miercuri cu 3,8%, analiştii şi investitorii considerând că plecarea lui Thompson lasă un gol în conducerea grupului.

Directorul general al eBay, John Donahoe, a calificat plecarea lui Thompson drept "un şoc".

Thompson a indicat miercuri că una dintre zonele pe care se va concentra la conducerea Yahoo va fi dezvoltarea pentru platforme mobile, dar şi monetizarea bazei de date uriaşe privind utilizatorii site-urilor companiei prin venituri din marketing şi advertising.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici