Preşedinţia SUA cere 3,7 miliarde de dolari pentru a face faţă afluxului de imigranţi clandestini

Preşedinţia Statelor Unite a adresat Congresului o solicitare oficială pentru fonduri suplimentare în valoare de 3,7 miliarde de dolari destinate afluxului constant de copii clandestini intraţi pe teritoriul american la frontiera cu Mexicul, banii fiind necesari în principal pentru expulzări.

179 afișări
Imaginea articolului Preşedinţia SUA cere 3,7 miliarde de dolari pentru a face faţă afluxului de imigranţi clandestini

Preşedinţia SUA cere 3,7 miliarde de dolari pentru a face faţă afluxului de imigranţi clandestini (Imagine: Shutterstock)

"În lipsa fondurilor suplimentare, agenţiile federale nu vor avea resurse suficiente pentru abordarea situaţiei", argumentează Administraţia Barack Obama în solicitare, potrivit Bloomberg Businessweek.

Fondurile vor fi utilizate pentru creşterea spaţiilor de detenţie şi pentru accelerarea deciziilor judiciare de expulzare.

Peste 52.000 de copii neînsoţiţi au fost depistaţi, în intervalul octombrie 2013 - iunie 2014, la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, a comunicat Agenţia federală a Vămilor şi Protecţiei Frontierelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici