Preţul petrolului atinge maximul ultimelor trei luni, susţinut de optimismul privind zona euro

Preţul petrolului a atins marţi la New York maximul ultimelor trei luni, în urma speculaţiilor că liderii europeni vor face progrese pentru combaterea crizei datoriilor, la întâlniri din această săptămână.

425 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului atinge maximul ultimelor trei luni, susţinut de optimismul privind zona euro

Preţul petrolului atinge maximul ultimelor trei luni, susţinut de optimismul privind zona euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în septembrie, este cotat în creştere cu 1,06 dolari, la 97,03 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins în timpul tranzacţiilor după 11 mai, transmite Bloomberg. În cazul contractelor pentru octombrie, preţul a urcat cu 1,01 dolari, la 97,26 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent de referinţă la Londra, cu livrare în octombrie, este în urcare cu 1,2 dolari, la 114,89 dolari pe baril.

Liderii europeni vor avea întâlniri în această săptămână în Grecia şi Germania.

"Pentru moment, semnele privind o soluţie a crizei din zona euro sunt pozitive", a declarat Guy Wolf, analist la firma de brokeraj Marex Spectron Group din Londra. El a adăugat că situaţia nu este o premieră pentru Europa, dificultatea fiind transpunerea intenţiilor în acţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici