Preţul benzinei creşte după ce Joe Biden nu reuşeşte să asigure creşterea producţiei petroliere din Arabia Saudită

Creşterea preţurilor se menţine şi după vizita preşedintelui american în Arabia Saudită. Şoferii s-au confruntat cu preţuri record la benzină şi motorină.

7739 afișări
Imaginea articolului Preţul benzinei creşte după ce Joe Biden nu reuşeşte să asigure creşterea producţiei petroliere din Arabia Saudită

Hepta

Preţul petrolului a crescut luni după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a încheiat discuţiile din Orientul Mijlociu fără un acord privind creşterea ofertei.

Biden a sperat să obţină o promisiune din partea Arabiei Saudite de a-şi creşte producţia de petrol, ceea ce ar putea duce la reducerea problemei globale de aprovizionare.

Dar preţul ţiţeiului Brent a crescut luni cu 2,6%, până la 103,88 dolari după ce ministrul de externe al Arabiei Saudite, prinţul Faisal bin Farhan Al Saud, a înăbuşit speculaţiile cu privire la o creştere a producţiei.

El a spus că oficialii de la un summitul SUA-Arabia Saudită de sâmbătă nu au discutat despre petrol şi că naţiunile OPEC+ vor continua să evalueze condiţiile pieţei.

Naeem Aslam, analistul şef de piaţă la Avatrade, a declarat: Mesajul este că OPEC+ este cea care ia decizia de aprovizionare cu petrol, iar cartelul nu este nici pe departe interesat de ceea ce încearcă să obţină Biden.

„Opec+ va continua să controleze aprovizionarea cu petrol şi o singură ţară nu poate determina aprovizionarea cu petrol – cel puţin acesta este mesajul pe care comercianţii l-au transmis din vizita lui Biden în Arabia Saudită.

Creşterea preţului petrolului va menţine presiunea la pompe, unde şoferii s-au confruntat cu preţuri record la benzină şi motorină. Preţurile au urcat atât de sus încât guvernul a cerut Autorităţii pentru Concurenţă şi Pieţe să studieze piaţa, iar constatările sale iniţiale au ridicat îngrijorări cu privire la marjele realizate de rafinării.

Preocupările cu privire la potenţialul unei recesiuni globale i-au făcut pe investitori să fugă de pe pieţele de mărfuri.

De asemenea, comercianţii de energie urmăresc îndeaproape preţul gazului pe fondul unei crize de aprovizionare în Europa.

„Pare destul de îngrozitor pentru iarna viitoare”, a declarat Brian Gilvary, preşedintele executiv al Ineos, pentru Bloomberg Television.

„Dacă proiectul Nord Stream 1 nu se întoarce, este inevitabil. Cu siguranţă vom vedea raţionalizarea în Europa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici