Primăria Generală a Capitalei are peste un MILIARD de euro de cheltuială în 2017. Ce va face cu BANII

De aproape 20 de miliarde de lei mai are nevoie Primăria Generală pen­tru a-şi finaliza in­ves­tiţiile începute şi să înceapă altele noi, evaluate într-o anexă a bugetului, la 27 de miliarde de lei, între care şapte miliarde de lei cheltuieli realizate până la finalul anului trecut.

322 afișări
Imaginea articolului Primăria Generală a Capitalei are peste un MILIARD de euro de cheltuială în 2017. Ce va face cu BANII

Ce face Primăria Generală a Bucureştiului cu 1,1 mld. euro, bani pe care-i cheltuieşte în 2017

Cei mai mulţi bani îi reclamă investiţiile în transport/infrastructură, unde mai e nevoie de 16 miliarde de lei, din totalul de 21 de miliarde de lei. Din totalul investiţiilor necesare, 14 miliarde ar urma să fie investiţii noi, scrie Ziarul Financiar.

Necesarul de investiţii totale poate oferi o imagine asupra numărului de ani care vor trece până la realizarea lor, având în vedere că „cheltuielile de ca­pital” (investiţiile) totale ce vor fi rea­lizate anul acesta sunt evaluate la 1,1 mi­liarde de lei. Dacă luăm însă chel­tuielile de investiţii ce merg în infras­­tructură, aşa cum sunt ele consemnate în buget, ele sunt cu mult mai mici, în jur de 250 de milioane de lei.

Dincolo de unele cheltuieli la care deocamdată, din multe motive, nu se poate renunţa, cum sunt masivele sub­venţii pentru transport şi căldură - peste un miliard de lei anual – sunt unele cheltuieli care, în continuare, sunt foarte mari, ar necesita explicaţii supli­mentare. De plidă, sumele ce vor fi chel­tuite pentru parcuri (iar Primăria Ge­nerală nu administrează toate par­curile Bucureştiului) sunt de 115 mil. lei, adică jumătate din suma acordată infras­tructurii, într-un oraj deja sufocat. De asemenea, subvenţiile pentru bi­se­rici sunt de 55 mil. lei, o sumă du­­blă faţă de cheltuielile angajate pen­tru con­so­lidatea clădirilor, în condiţiile în care sute de clădiri sunt în pericol să se prăbuşească la un cutremur mai mare.

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici