Producătorul jocului Candy Crush vrea să obţină 533 milioane dolari prin ofertă publică iniţială

Compania creatoare a popularului joc pentru smartphone-uri Candy Crush Saga, King Digital Entertainment, vrea să obţină până la 24 de dolari pe acţiune într-o ofertă publică iniţială care ar putea aduce companiei 533 de milioane de dolari.

218 afișări
Imaginea articolului Producătorul jocului Candy Crush vrea să obţină 533 milioane dolari prin ofertă publică iniţială

Producătorul jocului Candy Crush vrea să obţină 533 milioane dolari prin ofertă publică iniţială (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Proprietarii King, între care se află Apax Partners şi firma de investiţii Index Ventures, vor vinde 22,2 milioane de acţiuni la un preţ cuprins între 21 de dolari şi 24 de dolari, potrivit datelor publicate miercuri de companie, relatează Bloomberg.

Preţul maxim stabilit în oferta publică iniţială evaluează King la circa 7,6 miliarde de dolari.

King Digital Entertainment, înregistrată la Dublin, va folosi fondurile obţinute prin listarea la bursa din New York pentru finanţarea activităţilor curente şi investiţii.

Candy Crush a adus anul trecut 78% din veniturile King, care este şi creatorul jocului Pet Rescue Saga.

Succesul Candy Crush a contribuit la creşterea de 11 ori a veniturilor King în 2013, la 1,9 miliarde de dolari. Profitul a urcat la 567,6 milioane de dolari, de la 7,8 milioane de dolari în 2012.

Compania obţine venituri atunci când utilizatorii cumpără viaţă sau conţinut suplimentar, pentru circa 1 dolar. Aplicaţiile funcţionează pe smartphone-uri cu sisteme de operare iOS (Apple), Android (Google), Kindle (Amazon,com), precum şi pe Facebook.

Acţiunile producătorului de jocuri Zynga au scăzut cu 44% de la lansarea ofertei publice iniţiale a companiei din 2011, iar capitalizarea de piaţă a coborât la circa 5 miliarde de dolari. Popularitatea jocului Farmville al Zynga, jucat pe Facebook, a scăzut în favoarea Candy Crush.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici